-
HLA tipizacija vs. kariogram
Drage Rode,
nakon liječenja neplodnosti od 2002. na VV-u (4 inseminacije, 2 stimulirana IVF-a i jednog FET-a) idem napraviti imuno pretrage (išla kod dr. Duića na Rebro, imam već nekih drugih autoimunih problema). On je zaokružio raznorazne stvari, NK stanice i još puno toga, među inima i kariogram.
Pitanje:
HLA tipizaciju nije zaokružio, a čitala sam da je dosta curki to radilo, pa me zanima što se to vidi iz kariograma, a što iz HLA tipizacije, tj. što je jedno što je drugo? Budući da sam od svoje soc. ginićke jedva dobila uputnicu za Duića i za te pretrage (zašto, nisam imala višestruke pobačaje, to dr. L nije napisao itd.), razmišljam se sama platiti tu HLA tipizaciju pa molim iskustva, ako ih ima - jel' to tko sam plaćao i koliko košta i što se iz toga vidi.
Ja nisam nikad ostala trudna, nisam imala pobačaje i sl., ali mi je već 36 i planiram još se bavit neplodnošću do 38-me (iako, nikad ne reci nikad, već sam to sužila u ovoj priči), što znači u idealnom slučaju (ako ne bude komplikacija) imati još 4 stimulacije do kraja 2008.-me (vidjet ću kako ću reagirati u Mb-u na dugom protokolu, ali idealan plan je jednom godišnje na VV-u, jednom godišnje u Mb-u odn. IVF poliklinici ako mi ne bude pasao dugi protokol) pa bih htjela učiniti sve što mogu da dođe do implantacije i vidjeti jel' s te imuno strane ne štima nešto.
Unaprijed puno hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma