Pokazuje rezultate 1 do 50 od 210

Tema: Tromesecna beba / Zabrinuta mama moli za iskustva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2019

Početno

Joj nadam se, preumorna sam i iscrpljena ali sta da vam pricam..sve me razumete. Inace, u tom uzrastu, i moja beba nije nesto puno gledala, volela je kad joj se prica al okretala je glavu i slicno.
    Ma znam, muza gleda, al opet povezujem to sa tim sto sam sama sa njom, muz je dva tri dana kuci nedeljno.. Npr ujutru kad ustanem, polumrak u sobi, ona gleda svugde sem u mene, sem ako je ne krenem zabavlkati iz petnih zila, i to ne traje dugo. Juce sam posmatrala bebicu slocnog uzrasta kao gleda u svoju majku pa joj se smesi, ne znam, mozda sam dosadila svom bebcu, volela bih i to da je u pitanju. Kad plesem po sobi, zanimam je ona se smeje

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Oliveraekv prvotno napisa Vidi poruku
    Joj nadam se, preumorna sam i iscrpljena ali sta da vam pricam..sve me razumete. Inace, u tom uzrastu, i moja beba nije nesto puno gledala, volela je kad joj se prica al okretala je glavu i slicno.
    Ma znam, muza gleda, al opet povezujem to sa tim sto sam sama sa njom, muz je dva tri dana kuci nedeljno.. Npr ujutru kad ustanem, polumrak u sobi, ona gleda svugde sem u mene, sem ako je ne krenem zabavlkati iz petnih zila, i to ne traje dugo. Juce sam posmatrala bebicu slocnog uzrasta kao gleda u svoju majku pa joj se smesi, ne znam, mozda sam dosadila svom bebcu, volela bih i to da je u pitanju. Kad plesem po sobi, zanimam je ona se smeje
    Ovo ti je odgovor na sve tvoje brige.
    Da, ti si tu stalno, beba je navikla na tebe, oseća se sigurno i nema potrebu da stalno gleda u tebe.
    Po svemu što si napisala, tvoja beba je sasvim zdrava prosečna beba, okružena tvojom brigom i pažnjom i sasvim zadovoljna.
    Ti, sa druge strane, nemoj mi zameriti, zvučiš kao neko ko je jako puno dao od sebe i ko vapi za odmorom i podelom odgovornosti.
    Podizati bebu sama kao što ti radiš je izuzetan napor, pre svega mentalni.
    Ako si ikako u mogućnosti, posveti se sebi, više spavaj, više jedi, više izlazi napolje i druži se sa ljudima solo, bez deteta.
    Tvoja beba je sad već dovoljno velika da može da sačeka dok ti jedeš, da možeš da provedeš puno puno vremena sa njom napolju, družeći se sa drugim mamama i njihovim bebama, a kad spava ona spavaj i ti. Kad god možeš, ostavi bebu tati i baki, a ti provedi vreme na neki način koji će ti napuniti baterije ponovo.
    Tvoja beba će za mesec-dva izrasti u brzo i aktivno detence koje puzi i kasnije hoda svuda, trebaće joj odmorna mama da joj pokaže sve lepe stvari koje hoće da vidi . Najbolje što možeš trenutno da uradiš za dobrobit i zdravlje svoje bebe je da se pobrineš za sebe. Obrati se ljudima koji su najbliži tebi i bebi - prvenstveno mužu, a onda i svojoj mami, drugaricama, bilo kome spremnom da pomogne- podelite vreme i odgovornosti oko deteta ravnopravnije, jer zaslužuješ svoje zdravlje nazad.

Datum pristupanja
    Apr 2019

Početno

Radim u decijoj bolnici, svasta sam vidjala pa se zato svega plasim i na sve obracam paznju. Hvala punnnoo na pomoci, problem je sto je suprug kuci samo tri dana nedeljno po dva sata, mama mi je daleko, svekrva je divna zena, dolazi da pomogne ali i ona radi, drugarice su mi u drugom gradu jer smo se preselilo i to je problem.
    Postala sam anksiozna i neko vreme sao razmisljala ne daj Boze da je autizam, sve sto ukucam na google odmah to izadje. Suprug mi je juce dosao, i kad je tu necete verovati ona gleda malo u mene pa u njega , pa se smeje, pa se mazi, kao da je druga beba. Video je i on da nece da gleda uoci kad mi je u krilu ali on kaze da mi majke previse brinemo i da bebi damo vremena,ipak je to beba.. i tako.. majka je majka i to je sve, jos ako uvrtimo nesto u glavu nacicemo 1000 simptoma.
    Uvek sam bila divna i osecajna prema majkama koje leze sa decom kod mene, al sad tek ih i razumem.
    Hvala ouno, divno je sto mi je neko pomogao, budite srecni zbog toga, ucinnili ste dobro delo

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Da je ovakva kao moj sigurno bi to i prije primjetila moj u uspravnom polozaju kad ga neko nosi nema nikakva interesovanja za bilo koga nikog ne pogleda. Dok lezi sve ok gleda smije se. Cim ga podignem druga prica ja kad progovorim on se raduje i otima se od muza ali ne dize glavu da vidi ko stoji ispred njega.
    Ja sam stvarno psihicki lose i nadam se da pola tih stvari umisljam i da ce doci na svoje. Nekad se napunim energijom i onda opet padbem u depresiju. Ali vi se ne brinite ako rado sve to sto kazete ako je samo kontakt ocima u pitanju nije nista. Radite na kontaktu igrajte se ku kuk sakrijte lice pa pokazite. Pjevajte puno pjesmice pricajte price. To je sve sto mozete i igracke obavezbo uvijek u visini glave dajite. Moj stariji koji je ok vec sam vam pricala kad ga stavim na krilo da igram tasi tasi on je gledao ruke ili u prsa a sad je sve ok kazem ti ne gleda i dalje kad je tako blizu osim ako mu ne kazem gledja me u oci onda gleda. Ali sve je uredu zato ne brinite se. Ja sam cak dijete vodila neuropsihijatru sa 14 mj pa mi je rekla da meni treba neuropsihijatar, pa sam ga vodila na procjenu po Ados dijagnostici za autizam jer nisam bila mirna. Ali eto hvala Bogu sve ok. Nadam se da ce to biti i sa ovom bebicom a i sa vasim tako. A i pulinka ti je dobro rekla cim mozes izadji ili ostavi bebu da napunis baterije. Roditeljstvo stvarno iscrpi svaki atom snage

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Da je ovakva kao moj sigurno bi to i prije primjetila moj u uspravnom polozaju kad ga neko nosi nema nikakva interesovanja za bilo koga nikog ne pogleda. Dok lezi sve ok gleda smije se. Cim ga podignem druga prica ja kad progovorim on se raduje i otima se od muza ali ne dize glavu da vidi ko stoji ispred njega.
    Ja sam stvarno psihicki lose i nadam se da pola tih stvari umisljam i da ce doci na svoje. Nekad se napunim energijom i onda opet padbem u depresiju. Ali vi se ne brinite ako rado sve to sto kazete ako je samo kontakt ocima u pitanju nije nista. Radite na kontaktu igrajte se ku kuk sakrijte lice pa pokazite. Pjevajte puno pjesmice pricajte price. To je sve sto mozete i igracke obavezbo uvijek u visini glave dajite. Moj stariji koji je ok vec sam vam pricala kad ga stavim na krilo da igram tasi tasi on je gledao ruke ili u prsa a sad je sve ok kazem ti ne gleda i dalje kad je tako blizu osim ako mu ne kazem gledja me u oci onda gleda. Ali sve je uredu zato ne brinite se. Ja sam cak dijete vodila neuropsihijatru sa 14 mj pa mi je rekla da meni treba neuropsihijatar, pa sam ga vodila na procjenu po Ados dijagnostici za autizam jer nisam bila mirna. Ali eto hvala Bogu sve ok. Nadam se da ce to biti i sa ovom bebicom a i sa vasim tako. A i pulinka ti je dobro rekla cim mozes izadji ili ostavi bebu da napunis baterije. Roditeljstvo stvarno iscrpi svaki atom snage

Datum pristupanja
    Apr 2019

Početno

Miki92 Znam, anksioznost je teska stvar, ja sam isla i kod psihologa 3 meseca kad smo se preselili, nije mi bilo lako uklapanje ali isla sam na terapije nista nisam pila. Mnogo pomaze razgovor sa strucnim licem, to i vama preporucujem.
    Obecala sam suprugu da cemo jedno drugom svaki dan reci po neku lepu stvar jer sam bas pocela da mracim i stalno plakala. Tako da bolji dani dolaze nadam se.
    Ako bebac gleda dok lezi onda ima svest opazanja, kroz ruke mi je proslo milion beba, pokusajte jarke boje, da li gleda vrtesku iznad kreveca? Uzmite crvene lopte pa masite i slicno, prati li?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •