-
Ja imam istu situaciju sa bebom od 3 mjeseca jer inekakonprati dok lezi ali ako ga uspravim kao da odlazi u drugi svijet pojma nemam. Doktor kaze da je mozda regresirao radi bolesti i smatra da ce nadoknadit. Nadam se necu vise da istrazujem. Brinem se itekako dusa mi moja gori jer ne znam sta je. To je najgore.
A vas da ohrabrim moj stariji sin je imao kontakt kao beba ali kasnije je to nestalo i nije odgovarao na ime, treperio je rukicama kad je sretan. Tek s godinu poceo prsticem pokazivat. Ali govor se razvijao sve normalno i gukanje i brbljanje i prve rijeci. Sa godinu je imao dosta rijeci a tek je tad prstom pokazivao. Sad je djecak od 3 godine sa urednim razvojem prica maternji jezik odlicno i jako dobro govori njemacki nakon 4 mjeseca vrtica. Sad odgovara na ime gleda u oci ali kad je blizu i dalje skrece pogled. Nekome jednostavno smeta. Ja svog muza ne volim gledat u oci kad mi je blizu uvijek izvrdavam. Sve bebe su razlicite. Ako u svemu drugom napreduje onda je ok. Za autizam morate imati dosta simptoma osim samog kontakta mora imat stereotipne radnje mora imat senzoriku ostecenu, govor ostecen, socijalni kontakt ostecen. Nemojte brinuti. Pravi socijalni kontakt ocima je kada djetetu nesto ne dozvoljavate i on to krene da radi on ce vas pogledati da vidi reakciju. To je socijalni kontakt ocima. Ne brinite. Puno srece vam zelim ako primjetite jos nesto osim toga i narocito ako izgubi neka ponasanja onda se obratite za pomoc. Nadam se da ce i sa mojom i vasim bebama biti sve ok. Puno pozdrava
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma