Pokazuje rezultate 1 do 50 od 210

Tema: Tromesecna beba / Zabrinuta mama moli za iskustva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, sad vidim, napisala si da si logoped bez iskustva. Možda bi trebalo da promeniš svoje poglede na svet pre nego što počneš da stičeš iskustvo, jer i majke i njihova deca, i ona sa posebnim potrebama i ona bez njih, sasvim jasno osećaju neverbalne poruke koje im šalju stručnjaci koji sa njihovom decom rade, i to jako može da utiče na saradnju između njih.
    Ja mislim da bi svaka majka voljela da je to zaobislo. Koja to majka ne voli imati dijete urednog razvoja koje se normalno bez poteskoca integrise u drustvo. Ja ne mislim na visokofunkcionalne autiste. Oni su samo jedna strana autizma. Puno je vise onih ne funkcionalnih za koje roditelji misle sta ce bit s njima kad njih ne bude. 4 godine sam radila sa slucajevima strasnim itekako da bi vi rekli da roditelji uzivaju. Ne ne uzivaju vjerujte. I svaka majka koja kaze da ne bi voljela da je bilo sve uredu laze itekako laze. I ja cu mozda eto imati takvo dijete i voljecu ga najvise na svijetu ali cu mu puno vise biti majka ako bude sve uredu. U ovom drugom slucaju cu vise biti terapeut ako me razumijete sta hocu reci.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Miki92 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da bi svaka majka voljela da je to zaobislo. Koja to majka ne voli imati dijete urednog razvoja koje se normalno bez poteskoca integrise u drustvo. Ja ne mislim na visokofunkcionalne autiste. Oni su samo jedna strana autizma. Puno je vise onih ne funkcionalnih za koje roditelji misle sta ce bit s njima kad njih ne bude. 4 godine sam radila sa slucajevima strasnim itekako da bi vi rekli da roditelji uzivaju. Ne ne uzivaju vjerujte. I svaka majka koja kaze da ne bi voljela da je bilo sve uredu laze itekako laze. I ja cu mozda eto imati takvo dijete i voljecu ga najvise na svijetu ali cu mu puno vise biti majka ako bude sve uredu. U ovom drugom slucaju cu vise biti terapeut ako me razumijete sta hocu reci.
    Ja mislim da postoji puno majki čija deca nisu "ispala" onakva kakvim su ih zamišljale.
    Naravno da bi sve majke volele da imaju dete bez ikakvih psihofizičkih teškoća ikada. Ali je to prilično nerealna želja.
    I mislim da se svaka majka donekle brine šta će biti sa njenim detetom kad nje ne bude.
    Ali, većina majki se ne baci u duboki očaj zato što se njihova druga tromesečna beba ponaša drugačije nego prva.

Što se tiče mog "osuđujućeg" komentara, žao mi je, ali ja sam više puta susrela tvoj stav među profesionalcima koji rade sa decom sa posebnim potrebama. Ako su vam takvi "slučajevi" "strašni", kako kažeš, zašto zaboga niste odabrali kao profesiju nešto drugo? Da li bi volela da sa bilo kakvim tvojim detetom radi osoba koja bi mislila da je tvoje dete "strašan" "slučaj"? (pri čemu, imajmo u vidu da autizam sam po sebi niti je zarazan niti smrtonosan).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •