Pokazuje rezultate 1 do 50 od 210

Tema: Tromesecna beba / Zabrinuta mama moli za iskustva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa stvarno se ne slažemo, meni je potpuno normalno da se svaki roditelj boji autizma, i da želi da mu sa djetetom sve bude baš sto posto u redu.
    A onaj tko je defektolog pogotovo zna da autist nije Sheldon, nego da taj poremećaj ima i potpuno nefunkcionalne oblike, pa ne znam tko se ne bi toga bojao i brinuo.

Nije mi uopće namjera reći da žene koje su ovdje pisale o brizi za male bebe imaju ikakve osnove za ove strahove, po ovome što pišu pere ih paranoja.
    I naravno, ima nebrojena količina stvari kojih se možemo bojati, jako je loše dozvoliti da te strah paralizira, o tome uopće nema govora.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Slazem se Mima s vama. Ja sam svjesna da je dio ovog svega paranoja. Naravno da jeste paranoja kad sve ostale stvari popratne pripisem tome a nije tako. Ali sam svjesna da meni dodje puna kuca djece i ljudi i moje dijete kad ga podignem ne fokusira nikoga, kad legne prati i smije se. To mi nije normalno i niko kome sam vodila dijete pedijatar, osteophata i fizioterapeut nisu imali odgovor na to zasto on ne gleda kad se podigne. Svo su smatrali jer ga zanima okolina. Ok slazem se ali da u punoj prostoriji ljudi nekog ne primjeti dok je podignut nije mi ok. I nadam se i stvarno zelim da bude to samo paranoja i nista vise.
    A sve ove ostale koje imaju osudjujuce komentare vjerujem da nikad niste imale kontakt s razlicitim tipovima autizma. I jedna majka djeteta s autizmom je dovro rekla da tad kompletna porodica postaje autisticna.
    Vjerujete ne zelite ostaviti svoje dijete u instituciju u kojoj ima sobu oblozenu strunjacama gdje on moze da se udara do mile volje a da ne naskodi sam sebi. Ne zelite da ucite dijete da masturbira u vrijeme puberteta da bi ispraznio svoje stresove. Vjerujte da ne zelite. I ja sam prije sve ga covjek pa majka tek onda defektolog, logoped. I ja isto tako mogu majci koja ima dijete sa autizmom ili bilo kojom smetnjem da pricam bajke jer nemam licno iskustvo. Mogu da joj kazem da je to blagoslov da je to njena karta za raj ali ona i samo ona zna sa cim se suocava.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A ovo sa blagoslovom i kartom za raj je meni kako roditelju djeteteta s poteskocama izuzetno uvredljivo.
    Pa pokusaj to izbjegavati sa svim roditeljima. Neki to ne vole. Kako niti upotrebljavanje rijeci "anđeo" za dijete.
    Samo kazem, ako ti do sad to jos nitko nije rekao.
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.04.2019. at 17:37

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •