Pokazuje rezultate 1 do 50 od 104

Tema: Informatika 5.r. novi kurikulum

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Slično je bilo i kod mojeg (dok je još mogao ići, naime, u njegovoj školi šalju na Klokana samo niže razrede). Isto se nisu pripremali, on je rješavao nešto starih testova doma. Tada mi je bilo krivo što se ne pripremaju na dodatnoj (tim više jer na dodatnoj nisu radili ništa naročito pametno), ali sad na ta popularizacijska natjecanja (tipa Klokan, Matliga i sl.) gledam malo drukčije. Tu nije poanta u pripremanju ni u postignutom rezultatu, nego je cilj da se što više učenika privuče na ta natjecanja, da ih se zainteresira, da se popularizira matematika. Pa ako će učitelj to postići kroz pripreme, dobro, ako ne, opet nisu te pripreme tako presudne.
    Ako je cilj popularizacija, zašto se onda ne može saznati to od škole? Mi nismo nikakvu obavijest dobili niti od učiteljice, niti prek weba. Niti djeca. Velim, roditelji saznaju jedni od drugih i onda ako se nađeš na pravom mjestu (npr. dječjem rođendanu) onda i ti saznaš.
    Gledala sam i jedne i druge zadatke i moram vam reći da se taj tip zadataka radio kod mog djeteta u vrtiću, pa vjerujem da se može raditi i u školi.
    I takav tip zadataka bi trebao biti na dodatnoj. Koliko vidim, oni samo rade složenije zadatke riječima, a znali su nekad uvježbavat redovno gradivo.
    Posljednje uređivanje od kvizorama : 29.10.2018. at 10:06

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •