Kako se priprema za Klokan? Zar to nisu totalno logički zadaci?
Kako se priprema za Klokan? Zar to nisu totalno logički zadaci?
Ne znam kako je sada, ali moj stariji je u OŠ rješavao stare testove. I da, to jesu logički zadaci.
Evo, tu imaš puno materijala za pripreme, klasificirano po razredima: http://www.antonija-horvatek.from.hr...ez-granica.htm
hvala cure
Pa i za logičke zadatke postoje mehanizmi koje vrijedi uvježbati: npr ako nešto treba uvrštavati da si označi što je već uvrstila, da ako se koriste imena u zadatku da piše prvo slovo imena kao podsjetnik a ne da sve drži u glavi, i još sto drugih sitnih "trikova" koji pomognu da dijete točno riješi zadatak na način da se ne zabuni/krivo uvrsti/... A što je nešto što često nije intuitivno nego je stvar prakse
sori, ali meni je to malo smiješno. Što reče tanja, to je natjecanje na koje bi djeca trebala masovno ići i zabaviti se, kao kad rješavaju one zabavne matematičke zadatke iz dječjih časopisa.
Istina, ako si već prije rješavao križaljku možda ćeš se bolje snaći od nekoga tko ju prvi put vidi, ali je li to uopće smisao takvog natjecanja ?!
E upravo to. Rutina pod stresom. Da svaki dan rješavaš testove ako ne razumiješ i dalje ne ide, no ako razumiješ i dalje ne znaci da ćeš uspješno ih riješiti ako nemaš malo rutine i prakse... Tako da je kod matematike malo vježbanja ipak bitna stvar za bilo koji tip zadataka (ja bar znam jer nikad nisam vježbala i stalno sam bila u problemima jer mi je falilo rutine)
Eeee, mašalaH!
Moj mlađi sin se neki dan tako nasadio s matematikom - učio je preko vikenda i sve je uspio razumjeti, aliiii nije imao dovoljno kilometara, tj. nije vježbao dovoljno da postigne brzinu koja je potrebna da se test riješi kako treba. Rezultat - najavio je da će na ispravak. Ništa ne pomaže kad ja doma govorim, ali kad se ovako skupo uvjerio, valjda će biti bolje....