Pozdrav, imam jedno pitanje..bas sam u nedoumici. Beba mi je stara 2 mjeseca i 23 dana te od prvog mjeseca kad je isla na sistematski je pocela malo kasljucat(par puta dnevno),, pedijatrica mi je preporucila aspirator za usisavac i fiziolosku i kako joj se nakon par dana nije popravilo stanje tj jos uvijek je imala malo sekreta, poslusala ju je te rekla da sumnja na bronhiolitis i poslala nas u bolnicu. Tamo su rekli da je sve u redu i da samo cistim nosic. Nedavno sam opet bila kod doktorice radi cjepljenja ali posto je malena pocela hroptati par dana prije ali ne uvijek nego tu i tamo, koliko sam skuzila uglavnom kada je umorna i po noci, pedijatrica nas nije htjela cjepit nego je rekla da je beba predebela( ima 6350) i da se zbog debljine ne moze izvuc iz te kakti prehlade i prepisala joj je antibiotik cefiksim alkaloid bez da je napravila krvnu sliku. Malena je vesela, normalno spava, jede(iskljucivo dojena), nema temp te ja smatram kako nema potrebe za tim antibiotikom jer na uputama pise kako sigurnost u dojenčadi mlađe od 6 mjeseci nike potvrđena i nuspojave su koma ima ih oko dvadesetak i uzasno me strah.. A opet ne znam od kud to hroptanje, kad joj izvlacim sa aspiratorom ne izvuce se bas nesto puno sekreta pa me zanimaju vasa misljenja i savjeti.. Ispricavam se na dugom postu ali ne znam sta da radim.
Hvala