Danas sam nazvala rehabilitacijski centar za djecu i zamolila da me spoje sa fizioterapeutom te sam rekla ženi o čemu se radi i pitala je za mišljenje.
Rekla sam joj da sam bila na redovitoj kontroli s bebom od 9,5 mj i da je beba dobro, ali se pedijatrica usfrkala na mene jer kad je bebu primila ispod pazuhića ona je samo klatarala nogicama kao marioneta pa je ova digla frku zašto bebu nisam postavljala na nogice pa da nauči biti stabilna i oslanjati se punim stopalima!!!
Na to je žena odgovorila da sam dobro napravila i da bih pogriješila da sam to radila!
Onda je opet pitala da li sam ja posijedala bebu (što nisam, nego kad je ona sama došla u taj položaj, ja sam je počela posijedati i ona samostalno sjedi od punih 8 mjeseci), zatim da li se okreće leđa-trbuh i obratno, da li hvata nogice kad je na leđima...što sve to radi.
Rekla mi je sve ono što ste sve vi već rekle - kad bude spremna ona će se osoviti na noge, a nikako forsiranje ne valja i to se ne radi.
Također je rekla da se što više stavlja potrbuške (pa ako propuza), ali da se ona može i iz sjedećeg položaja osoviti - sve zavisi od bebe, samo joj treba omogućiti uvjete...malo mjesta, neko hvatište, malo igre i igračaka.
Kad sam joj napomenula da se moram pedijatrici (molim se da više ode u tu penziju!!!) za mjesec dana javiti i da će bebu možda poslati na vježbe ako ne bude tako bila oslonjena na nogice, fizioterpeutkinja je rekla da upravo takva djeca i dolaze njima jer su ih postavljali na nogice s 5-6 mjeseci pa imaju sad hipertonus ili su ih posjedali sa 3-4 mj pa sa 7 imaju iskrivljene kralježnice i da samo nastavim i da se ne brinem jer sam napravila kako treba.
Na kraju je slijedilo pitanje koja je to pedica (uz smijeh nakon što sam joj rekla). Više mi je muka i od iskusnih mama koje mi bebu čim je se dograbe postavljaju na nogice, a ja odmah moram vikati da to ne rade pa se one kao čude, pa malo žalobno pogledaju djetešce pa me kao iskusnije poučavaju "...pa malo da osjeti..."
Šta me još čeka "u mom selu"?! Dijete će mi najkasnije prohodati jer je neću u hodalicu da glumi "zmaja na kotačima" , ne jede smoki, kekse i ne jede kruh, ne glaba batak, ne liže šlagić s kolača...ima toga