Timmy, jasno mi je o čemu pričaš ( dr provjeravaju da li su nožice mlohave ili kruto stoje kao u balerina na vrhovima prstiju...) moja beba stane punim stopalom, ali jednako tako ona ne može mirno i stabilno stajati 5 min meni u krilu dok je držim (navlačim) ispod pazuhića; pedica traži upravo ono što sam znala viđati, a što je tu i jedna cura napisala - kako mame malene bebice u pravim cipelama za hodanje drže u krilu da im stoje jer će tako jačati noge i brže prohodati.
Ja sam se držala onoga da će dijete samo kad bude moglo osoviti se na noge kao što je i počela sam sjediti. U srcu sam mirna, i ta moja pedica me ispratila s riječima da je beba super samo da joj malo pokažem čemu služe noge (oh, džizs...ona mi je kao relevantna ), ali je i moju bebu igrom slučaja pregledao fizijatar (topic-naginje glavu na stranu pa vidite još malo o mojoj pedici; samo da ode više u penziju) i on ju je postavljao na noge i sve je bilo ok (osim glavice zbog zaležanosti u maternici,a pedica je tvrdila da je ok -sad je i to iza nas).
Eto, u ovih par dana i bebica je pokazala nove fore - sve češće se oslanja na dlanove kad je potrbuške i odiže se, jedno 2-3 puta je i malo zaklimala na koljenima, čak je bilo i nekih veselih pokušaja iz tog položaja na leđima da se odguruje na nogice).
Ne namjeravm je postavljati silom na noge - treba sve ići svojim tokom...ovo je jedna bizarana situacija kad ti liječnik savjetuje nešto što očekuješ da će raditi neka neuka žena (navući djetetu cipelice-hodalice teže od njega samog i cimati ga u krilu da bi"osjetilo nogice").