Pa ovdje se prica o bezbroj modela zivota za vrijeme studija, a ispada kao da su samo dva. Il zivis sa starcima ili ne zivis. Jedno je zivjeti u studentskom domu, imati financijsku potporu od roditelja i faks koji tolerira redovne poslove sa strane i stvarno vjerujem da vecina mladih od takvog zivotnog stila moze samo profitirati. No npr ja sam upisala faks 2002., moje selo nije imalo pravo na dom jer smo preblizu Zagrebu- javnim prijevozom dva sata. Ja sam zivjela u kucici u vrazjoj materi, bez tople vode i frizidera. Zime su bile fakat ocajne. Faks je uzasno zahtjevan, pogotovo prve tri godine. Ucila sam dvoznamenkasti broj sati dnevno. Jos su tu predavanja, vjezbe. Do faksa mi je trebalo sat vremena. Radila sam kad sam mogla. Odmarala nisam. Imala sam stipendiju. To je bilo 1000 kn mjesecno. Jela sam ocajno. Mislim definitivno ne bih voljela da mi se djeca tako celice. Poslije 3. godine bilo je lakse, radila sam redovito kao konobar, a onda sam se i dobro udala

i ukoracila u zivot s centralnim. Mislim sigurno me oblikovalo to iskustvo, mislim da sam vec i pisala o tome na onoj slicnoj temi. I tako mi je bilo jer nije moglo drugacije i i dalje se smatram privilegiranom jer u hrpi zemalja ne bi takva sirotinja ni dosla do medicine, ali ne mislim da je takva muka potrebna da bi se bio snalazljiv, uspjesan, suosjecajan ili sto ja znam sto. Sto se naslova teme tice, stanove ne mislim djeci kupovati, ali mislim uloziti i ulazem novac u njihova skolovanja. Koja ce ih pretpostavljam, nadam se ( a malo i bojim) rano osamostaliti i odvesti van doma.