Pokazuje rezultate 1 do 50 od 616

Tema: kupnja stana za djecu ili štednja u nekretninama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    A sto s ovom razlikom u godinama? Ili recimo kad imas jedan stan viska, mislite ga prodati pa podijeliti novce ili dati onom kojem treba? Pitam nacelno za stavove...
    I mi smo se pitali to... Za sada je dogovor da vlasništvo ostane na mm-a do daljnjega, a koristit će se prema potrebi. Bit će i za drugo dijete (davno smo mi sebi nabavili vikendicu za starost) a kako će se konkretno dogovarati i raspetljavati - vidjet ćemo. Mi nemamo veliku razliku u godinama između djece, što je i dobro i nije, ali to ne biraš.... Gdje je volje, nađe se i načina. Kad je moja teta bila teško bolesna, htjela je prije smrti raspodijeliti svoju imovinu. Pitala je mene imam li što protiv da svoju garsonijeru ostavi mom bratu. Nisam imala ništa protiv. Nikad nije bilo svađe ni prepiranja. Na kraju je ispalo da je moj brat neženja i ima samo nećake (moje sinove). Ako se ne oženi (a ja bih voljela da to učini, iako nije baš velika vjerojatnost) i ne bude imao svoje djece, taj njegov stančić opet će biti imovina (i briga) moje djece.

Ne treba se s tim opterećivati. Nikad ne znaš - ljudi se žene, udaju, sele.... Djeci ne treba unaprijed graditi dvorce. Treba imati novac da im možemo dati u trenutku kad im zatreba. Ako to znači da treba neko obiteljsko nasljedstvo prodati, pa dobro. To je najčišće.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    davno smo mi sebi nabavili vikendicu za starost
    .
    Peterlin zaista misliš selit u vikendicu negdje na selo gdje nemaš blizu ambulantu, specijalističke pretrage ma onih 100 stvari kojih ima u gradu a koje trebaju ljudima u godinama i zdravstv.stanju koje traži puno više njege i kontrola.
    Pitam dobronamjerno jer stvarnost često bude drugačija.

osobno mi je nezamislivo da se maknem ja iz svoje nekretnine, svoga stana čijih sam se rata naplaćivala i još ću oho ho da bih osigurala da mladunčad ne treba krenut od nule? Čemu? Zašto?
    meni se ta žrtva čini pretjerana.

Sorry ako se previče pačam i predirektna sam,al baš mi je upalo u oko.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.11.2018. at 11:04

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin zaista misliš selit u vikendicu negdje na selo gdje nemaš blizu ambulantu, specijalističke pretrage ma onih 100 stvari kojih ima u gradu a koje trebaju ljudima u godinama i zdravstv.stanju koje traži puno više njege i kontrola.
    Pitam dobronamjerno jer stvarnost često bude drugačija.

osobno mi je nezamislivo da se maknem ja iz svoje nekretnine, svoga stana čijih sam se rata naplaćivala i još ću oho ho da bih osigurala da mladunčad ne treba krenut od nule? Čemu? Zašto?
    meni se ta žrtva čini pretjerana.

Sorry ako se previče pačam i predirektna sam,al baš mi je upalo u oko.
    Ne, draga, to je buffer isto - može se prodati bez štete, kao i dvije garaže (na istoj lokaciji) i eto ti lova za mali stan na lokaciji po želji.

Ne treba imati sva jaja u istoj košari.

To je razlog zašto smo odustali od ideje da prodamo sve te manje nekretnine i kupimo kuću. Sad bi nam možda pasalo, ali za 3-4 godine više ne...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.11.2018. at 11:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •