-
Mislim da radiš odlično 
Ipak ću ti napisati iskustva s najstarijim sinom, možda pomogne,
E. je od vrlo rane dobi pokazivao simptome okp u kombinaciji s tikovima: s 2.5 godina luzanje ruku (jer se mačka tako pere), beskonačno pranje ruku (da bude čist - doslovno svakih 5 minuta), nedodirivanje ničega rukama, odlaženje na wc svako malo, opsesivno učenje (da mu slučajno što ne promakne), mucanje, nakašljavanje, tikovi očima... ma svašta je bilo.
Ono što sam uočila je da se intenzivira kad god ima nerazriješenu frustraciju (najčešće sukob na kognitivno-emocionalnoj razini), a moja je uloga u cijelom procesu isključivo biti podrška.
Također se situacija bitno popravila otkad se bivši suprug odselio, kao da nas je prihvatio kao dvije odvojene jedinke, svaku sa svojim pravilima, iako je situacija do tada bila više nego dobra, uvijek smo se dogovarali oko zajedničkih postupaka u vezi djece. Očito je on na nesvjesnoj razini kužio naše razlike u pristupima i to mu je bilo too much (ostalo dvoje djece ništa).
Za sada sve šljaka izvrsno, pubertet je već uvelike tu - i mogu samo reći da jako uživa u njemu. Mi ostali baš i ne :/
E da, mrvu je popustio u školi, sad se tu i tamo zalomi koja četvorka. Smatram to vrlo dobrim znakom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma