-
nakon godine dana porodiljnog -ostanak kod kuce
unaprijed se ispricavam ako je tema vec ponavljana,no meni je sve zamrseno kad dodje do pravnih pitanja pa,tesko mi se snaci i povezati ostale odgovore sa vlastitom situacijom..
dakle..
duz trudnoce sam imala posao te oko 7 mjeseca posla na porodiljni.sada mi je zadnji mjesec porodiljnog dopusta i ja ne planiram se vratiti na posao,nego ostati kod kutje.bila sam zaposlena kod privatnika. kakve su sada obaveze mog poslodavca,posto ne idem nakon isteka porodiljnog na posao vec ostajem kod kutje,sa malenim?treba li mi on dati otkaz te onda sto sa burzom,zdravstvenim i takodalje?
molim lijepo strucni savjet.
unaprijed puno hvala
-
Ukoliko ti da otkaz zbog smanjenog obima posla ( nakon porodiljskog) tada stjeces uvjete za naknadu sa burze( za naknadu treba 9 mjeseci neprekinutog radnog staza)i naravno socijalno koje imas bez obzira na staz.
-
narednice,hvala ti.
ja nemam 9 mjeseci neprekinutog radnog odnosa.sto mi je onda ciniti.odlazak na burzu i sto tamo da ucinim?
-
ukoliko ti da takav otkaz mislim da on u nekom roku ne bi smio zaposliti nikog na takvo radno mjesto, treba malo vidjeti koje bi bilo najbolje riješenje za oboje ako je privatnik OK.
-
mislim da ne treba biti 9 mj.neprekinutog staža,nego 9 mj u zadnje dvije godine.
-
-
hvala Vam svima na pomoci.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma