Nisam mislila da ne trebaš ništa prijaviti. Mislila sam da se unaprijed raspitaš kako ide taj proces, pa da vidiš...
Prijava ti je batina s dva kraja i reći ću ti iz iskustva zašto ljudi to rijetko rade... Ako tako nešto pokreneš, moraš biti spremna na moguće raznovrsne posljedice, jer osoba koja ne radi svoj posao na odgovarajući način obično se ne može istog trena maknuti s tog radnog mjesta. Čitaj: tvoje dijete je i dalje izloženo, a ne rješava se ništa i šteta može biti veća od koristi.
Jesi li odradila sve korake prije toga? Informacije, stručna služba, roditeljski sastanak (na kojem je relativno lako naći saveznike, ako je problem velik), ravnatelj škole, Gradski ured?
Prosvjetna inspekcija je doslovce zadnja.
Ja sam razmatrala opciju preseljenja svog djeteta u drugu školu zbog sličnih i nekih drugih razloga. Odustala sam, jer mi se činilo da bi potencijalna šteta za moje dijete lako mogla biti veća od potencijalnih koristi. Čini mi se da je ovdje isto. Po školama ima ljudi koji nisu za taj posao (kao i po bolnicama, državnoj upravi i doslovce svim drugim službama) i to je teško riješiti.
Kako god bilo, nije loša ideja malo zatalasati (možda priprijetiti inspekcijom, čak i da ne napišeš prijavu). Zbog toga sam rekla da bi se moglo u Gradski ured na razgovor: "Oprostite, razmišljam o prijavi prosvjetnoj inspekciji, da li ste možda imali već takvih situacija s tom i tom školom, tom i tom osobom???" Ali prije toga razmotri što bi se u samoj školi moglo napraviti. Ako im nakopaš prosvjetnu na vrat, posljedice bi se mogle prelomiti na tvom djetetu. S druge strane - ako im neka osoba ide na živce i ne znaju što bi, možda bi im to pomoglo. U svakom slučaju, mislim da je produktivnije odraditi komad interne komunikacije u školi prije nego pošalješ prijavu. Možeš i to poslati ravnatelju poštom s povratnicom, da se urudžbira i da imaš dokaz da si im ukazala na problem, a u dopisu navedi da ćeš podnijeti prijavu prosvjetnoj inspekciji ako se ne poduzme...,...
Eh, sad - kako ćeš - nemam pojma... Napravi kako misliš da je najbolje. Lako je meni solit pamet, a ne znam priču. Sretno!

Odgovori s citatom