Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Pomoć bi bila da makar malo ohane - malo više obrađuje lekcije, malo manje očekuje da sami rade od doma, malo da se više znanja prenese, a štrebetanje doma oslobodi za druge predmete. Je li netko možda postigao tako privremeno "rješenje"? Važem zapravo uopće to do sth or not to do anything.
A da probaš direktno razgovarati s tom osobom? U osnovnoj školi relativno je lako doći na predmetne informacije (svi to imaju) i pitati da li se može prilagoditi način predavanja? U maniri "znate, mom djetetu to teško ide na taj način, njoj/njemu bi lakše bilo kad bi blablabla..." Kod nas je to palilo u nekim slučajevima, ali neki su bili beznadni.

Ništa, baš ništa nas nije spasilo pustih sati rada kod kuće s djecom u kojima smo krpali rupe koje ostavlja sustav, čak i kad su nastavnici ok (ali recimo nije plan). Tako je bilo do kraja osnovne škole. Neke stvari se nisu popravile ni u srednjoj, pa sad moj stariji (maturant) ima instrukcije iz hrvatskog, koje imaju svrhu njemu popuniti rupe u znanju nastale zbog pristupa "dajte vi to sami naučite" tijekom tri i pol godine. Pisala sam o tome na drugom topicu. Ništa se drugo nije dalo učiniti. Zaključili smo da je bolje pomoći našem sinu koji nas nije nikad do sad doveo u situaciju da mu trebaju instrukcije, pa kad je tražio da mu to organiziramo za hj, to smo i napravili. Dok mi ispravimo krive drine - matura je za vratom (ili upis u srednju školu). Znam da time nismo spasili ostale iz generacije, ali s vremenom smo izgubili iluzije i krpali kako je najbolje za našu djecu, a ne za sveukupnu populaciju. Tja, možda smo mogli i bolje....ne znam.