Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: Prosvjetna inspekcija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Loš nastavnik često nije svjestan da je loš pa onda krene s onim "pritisak roditelja je nepodnošljiv, svi hoće 5, ja pišam krv da ih naučim i tražim znanje, a oni meni tako..."
    Učenici (oni prosječno radišni, ne govorim o lošima) imaju nepogrešiv nos za dobrog nastavnika. Ako puno i kvalitetno daje, može biti strog i zahtjevan koliko hoće - učenici će malo jamrati, ali će itekako biti svjesni njegove vrijednosti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Loš nastavnik često nije svjestan da je loš pa onda krene s onim "pritisak roditelja je nepodnošljiv, svi hoće 5, ja pišam krv da ih naučim i tražim znanje, a oni meni tako..."
    Učenici (oni prosječno radišni, ne govorim o lošima) imaju nepogrešiv nos za dobrog nastavnika. Ako puno i kvalitetno daje, može biti strog i zahtjevan koliko hoće - učenici će malo jamrati, ali će itekako biti svjesni njegove vrijednosti.
    Ovo mi je fascinantno i stvarno se pokazuje kao točno. Bez obzira na koji predmet voljeli, kako kome što išlo, i, u krajnjoj liniji, kakvu ocjenu iz kojeg predmeta imali, djeca naprave konsenzus iz kojega je kristalno jasno tko je loš, a tko dobar nastavnik. Šteta što se to (još) ne uzima u obzir u državnim školama, kao što se uzima u obzir drugdje - seminari itd. - anonimne ankete.

Hvala svima na inputu. Drugo je filozofirati o školstvu i zdravstvu i državi, a drugo je na svojoj koži vidjti ovako nešto za što sam mislila da su roditeljsko-učenička-pacijentska pretjerivanja. Sigurno je usko korelirano i s plaćama (sada negativno).

Nisam bliža nekoj odluci, ail sve mi pomaže sagledati kompleksnost i cjelinu. Nije mi baš niti neka ideja da imam školstvo kao fol, a zapravo dijete školujem na privatnim instrukcijama. Onda je bolje otkačit se od cro školstva sise, prigrist ko ima, pa stvarno upisat stranu školu. Tako da... mislim da ću jednom makar nešto poduzeti jer ne mogu financirat ovo drugo, a ne mogu razvijat paralelan sistem doma i s instrukcijama. A ne želim niti ja predavat maloj doma, nemam više to zdravlje ni strpljeje, nakon odrađene poslovne satnice.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ozbiljno pitanje: kako se obavlja evaluacija nastavnika?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •