-
Ja se potpuno slažem s inom u svemu što je napisala (team Lenu
), i pogotovo usporedba s Vratima - odmah mi je to palo napamet, i sličan sam dojam imala dok sam čitala Vrata(i nisam pretjerani fan te knjige).
Ja mislim da je Lila zapravo bitch, ima neke iskupljujuće osobine naravno, svašta je proživjela, ali u pravilu je dosta samoživa. I naravno, mi sve čitamo iz perspektive Lenu, koja sebe ogoljuje do kraja, priznaje sve svoje slabosti i malograđanštine, dok Lilu vidimo kroz njenu fascinaciju njome - pa nisu baš neke fer postavke za usporedbu zar ne?
Ono što je meni zasmetalo u zadnjoj knjizi je upravo taj "the događaj" nestanka djevojčice - ne znam kako to objasniti, ne znam baš tu literarnu terminologiju pa ću lupetati, to mi dođe kao neki deus ex machina, ali suprotno, pa bi valjda bio satanus ex machina
- uvedeš takvu nezamislivu tragediju pred kraj priče, ne znam čemu to služi? dotad se likovi razvijaju prirodno, organski, i onda imaš takav događaj nakon čega po meni više ne možeš imati normalan razvitak priče i likova, mene baš zanima što bi se dogodilo s lilom da nije bilo nestanka djevojčice, kako bi se prirodno njen lik razvio kao posljedica silnica koje na nju djeluju cijeli život
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma