Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
Ja imam curu u 1 razredu srednje s tom dijagnozom. Osim onog šturog što piše u ednevniku, ima li itko savjet? Ja sam nastavnik, ne roditelj djetetu.
Jesi li razrednik ili samo nastavnik? Ako si razrednik, možeš upitati roditelje za savjet i kakva su bila iskustva u osnovnoj školi. Uključite i stručnu službu. Ako si samo nastavnik, pitaj razrednika kakve su informacije dobili i kakve preporuke su dobili. Obično psiholog piše tu uputu za prilagodbu nastave. Ne znam baš za ovu dijagnozu, ali znam za disleksiju. U uputama za mog sina pisalo je da mu treba omogućiti usmene provjere kad god je moguće. Kod selektivnog mutizma moglo bi biti obrnuto, da se učeniku omogući pismena provjera umjesto usmene, ali to su specifične teškoće i psiholog treba dati mišljenje baš za ovo konkretno dijete, a ne općenito. Ako taj papir niste dobili, uputite roditelja da ga nabavi od ustanove tj specijalista koji je dao tu dijagnozu. To je korisno čak i kada učenik nema ip, jer omogućuje da postigne rezultat u skladu sa svojim znanjem, bez obzira na teškoće. Sretno!