Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Sigurno nitko od nas nije imao loše namjere.... Ovdje treba uzeti u obzir da se na temi našla grupica majki djece s raznim teškoćama, a mi nemamo baš sjajno iskustvo sa školskim sustavom... Podrška nije bogznakakva - ni djeci s teškoćama ni roditeljima, a očito ni nastavnicima.

Sve smo doživjele razočaranja u pokušajima da svojoj djeci osiguramo što im treba, ali meni je bilo teško sagledati položaj nastavnika/stručne službe, kojima isto nije lako. U interesu djeteta je da "svi pušu u isti rog" - liječnik/logoped/psiholog + škola + roditelji + samo dijete. Jedino tako se dobije dobar rezultat, ali je puno uključenih, pa je lako izgubiti iz vida tuđa stajališta i probleme.

Nemoj naše komentare doživljavati osobno - oni nisu kritika tvojih postova, nego rezultat muke koju smo prošle sa svojom djecom u školi.
Moram se na ovo osvrnuti. Toliko sam razočarana i ogorčena. Sve znam jer sam i ja naišla na zid , ali prijateljica je ove godine upisala prvašića. ADHD - dijete je bilo na timskoj obradi i na upisima je školski psiholog predložio IP koji je i odobren. U prva 2 tjedna učiteljica je mamu već nekoliko puta pozivala na red uz komentare da je on jedino dijete koje ne sjedi i uz komentar da bi ona voljela vidjeti onog tko mu je dao dijagnozu jer to nema veze s ADHD-om nego odgojem. Učiteljica se pazite ovo...prijeti stručnom službom. Sve znamo što i kako i kud dalje ali ovo je strašno da sad roditelji moraju u borbu. Prijateljica mi se naplakala ovih dana kao nikada do sada a učiteljica je očito nanjušila da ova nije ratoborna pa si je dala oduška.