Ma je, ina, ali u struci se često točno zna što je što, što nekome izvan struke nije bitno (a često su razlozi korištenja stručnog nazivlja ubij bože - jer je tamo netko nekad provalio da se tako kaže i napisao u nekoj prevedenoj knjizi). Zato mi je koma kad se ne mogu sjetiti točno, nego se čak upletem u objašnjavanje fizikalne podloge da ne bi došlo do zabune na što točno mislim.
Zašto to uopće pišem je - jer se pisalo da se kod nas dobro govori engleski i da će to svatko pohvatati. To mi je isto kao kad kažu kako bauštelci dobro ulove njemački. Ima razina za "kupiti kruh i mlijeko" i ima razina za sposobnost argumentiranog razgovora pri večernjem izlasku s društvom, neopterećenog jezičnom barijerom. Ova druga razina se nikako ne može samo pokupiti, nego ide uz izvjestan trud.
Ali ja pak uopće nisam uvjerena u benefit učenja engleskog u vrtiću... Ne mislim da ću svom djetetu predložiti. Ako bude htio, nek ide. Ja bih ga prije na timski sport poslala. Pogotovo kad bih imala žensko dijete.