Pokazuje rezultate 1 do 50 od 238

Tema: Engleski - stagniranje u školi nakon super starta u vrtiću

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma je, ina, ali u struci se često točno zna što je što, što nekome izvan struke nije bitno (a često su razlozi korištenja stručnog nazivlja ubij bože - jer je tamo netko nekad provalio da se tako kaže i napisao u nekoj prevedenoj knjizi). Zato mi je koma kad se ne mogu sjetiti točno, nego se čak upletem u objašnjavanje fizikalne podloge da ne bi došlo do zabune na što točno mislim.

Zašto to uopće pišem je - jer se pisalo da se kod nas dobro govori engleski i da će to svatko pohvatati. To mi je isto kao kad kažu kako bauštelci dobro ulove njemački. Ima razina za "kupiti kruh i mlijeko" i ima razina za sposobnost argumentiranog razgovora pri večernjem izlasku s društvom, neopterećenog jezičnom barijerom. Ova druga razina se nikako ne može samo pokupiti, nego ide uz izvjestan trud.

Ali ja pak uopće nisam uvjerena u benefit učenja engleskog u vrtiću... Ne mislim da ću svom djetetu predložiti. Ako bude htio, nek ide. Ja bih ga prije na timski sport poslala. Pogotovo kad bih imala žensko dijete.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ima razina za "kupiti kruh i mlijeko" i ima razina za sposobnost argumentiranog razgovora pri večernjem izlasku s društvom, neopterećenog jezičnom barijerom. Ova druga razina se nikako ne može samo pokupiti, nego ide uz izvjestan trud.
    Aspolutno se slažem. Razina koja se spominje u raspravi je "naši ljudi se snađu za restorane itd.". To je ta razina "kruh i mlijeko" - ugrubo vrlo sad to dijelim. Za razinu - radim u internacionalnoj firmi, jezik rada je engleski, a ja trebam stručno argumentirati al pari drugim govornicima engleskog - ta se razina ne dobiva u standardnom osnovnoškolskom paketu, niti youtubiranjem i minecraftom, osim ako se ne naleti na fantastične i motivirane učitelje. Za tu razinu je potreban dodatan trud. Dakle, sve je pitaje roditeljskih prioriteta. Četverogodišnjak neće srži svog bića htjeti argumentirati u board roomu - to mu nije važno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.11.2018. at 15:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •