E ja svog tjeram.
Jer da ga ne tjeram on bi jeo samo krumpir i tjesteninu.
I ono, ako mu je bas odvratno, ne mora jesti.
Kolace koje ne voli ne mora jesti.
Ali da ću kuhati 2 rucka, neću. Brljavi, ali pojede.
E ja svog tjeram.
Jer da ga ne tjeram on bi jeo samo krumpir i tjesteninu.
I ono, ako mu je bas odvratno, ne mora jesti.
Kolace koje ne voli ne mora jesti.
Ali da ću kuhati 2 rucka, neću. Brljavi, ali pojede.
I ja sam svog tjerala dok nije proširio listu namirnica. Sada mu se meni proširio na više od 5 vrsti povrća pa ga ne tjeram da jede mahune, ako baš neće. Ili ne voli pohano, ok, zadnju šniclu ispećem na naglo.
Kako ja skroz nešto kemijam sa ketom, imam alergičare, tako uvijek nešto kombiniram jednu namirnicu na 2-3 načina.
Mojcina smjehuljica baš zdravo jede, ja ju ne bi tjerala na ništa.
X
ja sam kao dijete bila izbirljiva i jako slabo jela, ali se to s vremenom promijenilo i sad jedem sve, možda samo dvije-tri stvari ne volim jesti, ali ću ih pojesti ako mi ih netko servira
ali i u mojoj i muževoj obitelji je toliko odraslih ljudi koji ne jedu hrpu toga pa kad dolaze u goste jedan ne jede salatu i luk, drugi ne jede paradajz i češnjak, treći sir i nikakvo povrće... to sam htjela izbjeći kod svoje djece, da jedan dan kao odrasle imaju takav reduciran jelovnik. skuhala bih ručak, hoćeš jesti, jedi, nećeš jesti, ne moraš, ali ne bi dobile ništa drugo umjesto ručka. ili bi probrljale kao Cubanin, ili bi na kraju stvarno bile gladne i pojele. evo, danas su pojele pune tanjure graha s kiselim kupusom i pečenom vratinom i sad traže da za vikend opet napravim sarmu i jako sam sretna zbog toga jer se sjećam kako se moja jadna mama mučila sa mnom kad sam bila mala