-
pilule, spirale, kondomi...?? šta odlučiti??
Prije 6 mjeseci sam rodila i isključivo dojila. Sada dojim samo 3 puta dnevno.
Moram se pobrinut za kvalitetnu kontracepciju jer za sada ne želim treće dijete.
E sad, prije 2. trudnoće sam koristila Yasmin pilule i mogu reći da ih nisam aš podnosila (lupanje srca, preznojavanje u momentima, lagana depra...).
Razmišljala sam o spirali ali me je bakrenu strah stavit jer povećava mogućnost upala s kojima ja nikad nisam imala problema i to ne želim, a osim toga nekoliko žena koje su ih stavljale sada imaju miome (moja mama između ostalih) a to sam i čitala da spirala uzrokuje miome. Onda sam malo kopala o Mireni i ona je hormonska kontracepcija, a poučena iskustvom pilule ne želim ponovno se dovoditi u istu situaiju, a uz to i menge nema što ne znam baš koliko je zdravo za ženski organizam koji nije u menopauzi.
S kondomima mi se ne da igrat kao u danima adolescencije i na kraju dođem do zaključka da mi je najbolje oslonit se na kombiniranje prirodnih metoda kontracepcije i imat spontan seksuani život bez opterećenja oko nuspojava kontracepcije, razmišjanja o kondomima jel ga imam uz sebe, nemam, i ubijanja trenutka strasti...
E sad molim vas za pomoć. Šta bite vi napravie na mom mjestu???
Mislim da mi pilula ne dolazi uopće u obzir obzirom na obiteljsku anemnezu sa krvožilnim bolestima i mojeg visokog koasterola.
Tnx
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma