Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Šta na pod u kuhinji?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Šta na pod u kuhinji?

Krenuli u adaptiranje kuhinje i blagavaonice, pa bi srušili zid koji ih dijeli i napravili jedan prostor, no ostaje pitanje poda. Šta staviti na pod? Pločice hladne i krhke( padne tanjur, ode i pločica), laminat( toplo, no ne previše estetski, a treba paziti i na vodu) ili...Da li kod kuh. elemenata jedan tip poda, a ispod samog stola nešto drugo, tipa parket, pa napraviti neki zgodan prijelaz...?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja u kuhinji imam parkete
    i super sam zadovoljna

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

na tu osjetljivu temu ne postoji konsenzus , ali evo par topica koji bi ti mogli pomoći...

porculanske ili keramičke pločice?

pluteni podovi

parket ili laminat

kupaonica - pločice?

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću za neko vrijeme raditi nešto slično, povezati ćemo kuhinju, blagavaonu i dnevni boravak i nemam dvojbe- stavit ću parkete po cijeloj površini, a u kuhinji mi se to baš jako sviđa, daje neki topliji ugođaj nego pločice.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A voda od pranja suđa, pa nek procuri perilica, pa proliveni sok...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo dvojili izmedju parketa i pločica i na kraju zbog toplopte se odlučili za parket, a i s obzirom da su nam kuhinja i dnevni boravak skoro pa spojeni nismo htjeli previše šarati. što se tiče curenja vode mi smo to riješili što smo parket u kuhinji prelakirali brodskim lakom.
    Joj sorry (trudnička zaboravnost) ispod huhinjskih elemenata su pločice ali se one uopšte ne vide, tako da izgleda kao da je sve u praketu.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Mila prvotno napisa
    Joj sorry (trudnička zaboravnost) ispod huhinjskih elemenata su pločice ali se one uopšte ne vide, tako da izgleda kao da je sve u praketu.
    to sam i ja htjela reći, puno puta sam vidila da se ispod kuhinjskih elemenata stavljaju pločice, a na ostatak prostorije parket ili laminat.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Curke hvala! :D Odluka pala- parket, a ispod elemenata pločice!

Početno

Ja ću staviti zemlju i kokoši. Samoodrživo.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi cemo cini se isto parket, a pod elemente plocice koje su vec tamo. samo me zanima koliki je problem kad se razbiju stare plocice, pripremiti podlogu za parket. ima li netko iskustvo s tim?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne kuzim :/ kaj vam znaci ak su plocice ispod elemenata
    u cem je razlika?

mislim ak poplavi ionak bu voda pocurila i po parketima, pa mi nije jasno sto dobijes s tim ka zaljepis plocice pod elemente :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni su ionak plocice vec postavljene, dakle manje posla. drvo ipak radi pa ako stavis kuhinjski element na njega voda se niti ne moze osusiti. mislim da parket posvuda dolazi u obzir ako su elementi na nogicama pa mozes barem obrisati vodu ispod njih

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a taj prelaz plocica u parket??? kakav je?
    zar ne bi voda tu uletela pod parket (ako dodje do nekog kvara i izlivanja)

cini mi se da bi lakse obrisala sam parket, onako brzo... neko sto bi stigla da zaustavim prolazak vode kroz taj spoj izmedju plocica i parketa :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    meni su ionak plocice vec postavljene, dakle manje posla. drvo ipak radi pa ako stavis kuhinjski element na njega voda se niti ne moze osusiti. mislim da parket posvuda dolazi u obzir ako su elementi na nogicama pa mozes barem obrisati vodu ispod njih
    pa svi kuhinjski elementi imaju nogice, samo su neke skrivene sa blendom; ali ona se lako skine.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj sandy prvotno napisa
    a taj prelaz plocica u parket??? kakav je?
    zar ne bi voda tu uletela pod parket (ako dodje do nekog kvara i izlivanja)

cini mi se da bi lakse obrisala sam parket, onako brzo... neko sto bi stigla da zaustavim prolazak vode kroz taj spoj izmedju plocica i parketa :?
    obično se stavlja tanka metalna lajsnica; izgleda ko metalna linija

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

meni je super kad su pločice i u kuhinji i u dnevnoj sobi (s podnim grijanjem,ofkors)
    al meni je i inace super ono kaj drugima nije

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Pingu prvotno napisa
    A voda od pranja suđa, pa nek procuri perilica, pa proliveni sok...
    nama je kuhinja spojena s dnevnim boravkom tak da, ak procuri, pločice ga ne budu spasile. ak je parket dobro polakiran, jedino ga prava poplava može dići, ovo svakodnevno prskanje je bezazleno (proljevanja kante vode uključeno )

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    meni je super kad su pločice i u kuhinji i u dnevnoj sobi (s podnim grijanjem,ofkors)
    tak moja frndica ima i fakat super izgleda; ali veli da joj u ovom našem podneblju (Zgb) ni podno grijanje ne pomaže :/
    to je nekak više za mediteranske kuće; onak: more, palme, pločice....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

dolega, anki, i meni je to mrak. Super mi izgleda i u spavaćoj sobi, baš smo gledali po puno žurnala. Ali, opet nismo se baš odlučili za to. To je valjda kao i komad (muški), "zrezan", nauljen, mokra kosa, 20 godina, super za vidjeti na slici, a s druge strane - kaj ćeš s njim?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim, da me se ne bi krivo shvatilo, ne žalim se ja na MM , dapače.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo laminate i u kuhinji i prezadovoljni smo (kuhinja blagvaonicaq i boravak su jedna površina. Što se tiće laminata mislim da se ne treba tako bojati vode, moji su testirani kiša je napunila pol spavaće vodom i tako je to stajala od 7-8sati (cca pol cm vode) i sad su kao da se ništa nije desilo.
    da li sam imala sreće ili što...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    u cem je razlika?

mislim ak poplavi ionak bu voda pocurila i po parketima, pa mi nije jasno sto dobijes s tim ka zaljepis plocice pod elemente :?
    Kod nas su kuhinjski elementi na nogama i imaju onu zaštitnu/estetsku masku, koja se lako skida pa se može obrisati ispod. E sada, isto tako mi smo napravili razliku u visini dijela sa pločocama od onog sa parketom, pločice su niže za nekih 3 cm od parketa. Tadođer parket je premazan brodskim lakom tako da nema teorije da se digne iako se desi poplava sa velikim P. Čemu sve ovo iskreno sada pojma nemam, ali kada nam je to predložila arhitektica činilo nam se da ima smisla.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    meni ti isto super izgleda ali nije bas baby-friendly

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    u cem je razlika?
    Ali recimo, onako kako ja sebi zamišljam, i kako sam svugdi vidila- počice nisu samo ispod elemenata, nego bar još 1 red ispred elemenata (ovisno o veličini pločica). Tako da ako ti se nešto prolije, opet ide po pločicama a ne parketu. Pločice su s parketom/laminatom u istoj razini, a prijelaz je riješen lajsnom.

I u veći ni slučajeva ljudi tako stavljaju, ne zbog poplave, nego zbog event. prolijevanja, prskanja i sl.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

postoji takozvani "industrijski pod" koji izgleda jako efektno a možeš kombibirati boje do mile volje. to ti majstor (samo onaj kog ti oni preporuče) izlije na pod i ako hoćeš ubaci chips u boji po izboru (može i više boja), super izgleda takav pod u kontrastnoj boji od kuhinje npr. ako imaš bijelu kuhinju staviš crni pod sa bijelim chipsom ili obrnuto. periv je kao i keramika ali nije hladan. mislim da se može staviti direktno na postojeće pločice pa imaš manje posla, majstora i manje potrošiš para. ne znam jel smijem navesti ime firme koja to radi u zgb pa ak te zanima pošalji pp 8)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

smiješ ako nije tvoja

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno ind.pod

Joj ja bih taj industrijski pod svugdje. Frendica ima žuti i cijeli stan izgleda super, ali ona je kupila stan s tim pa ne zna kak se zove (tak je u cijeloj zgrad iz 45.-te). Pliz recite ime firme ili di da to potrazimo, pod kaj - jel dosta reci ind. pod? Da li to rade ovak pojedinacno na 20tak kvadrata ? mozda glupo pitanje, ali zove se industrijski pa sam ja mislila da se to mozda radi samo na veliko...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi isto imamo parkete i prezadovoljni smo. Toplo je za noge i lagano za odrzavanje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A mi baš mičemo parkete jer su u komi i stavljamo pločice...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A-Proma na žitnjaku u sklopu bivšeg Chromosa radi taj "topli pod" u raznim bojama, tj oni ti prodaju smješanu boju i preporuče nekog majstora koji to zna napraviti jer u kućnoj radinosti je nemoguće.
    Mi smo išli do krajnosti i napravili pod od epoxy smole. Izgleda onak "ofucano" i totalno je originalan (nije da se hvalim )
    A vidjela sam u Bauhausu "Sikaflor" u sivoj i bijeloj boji. To možeš možda i sam namazati u jednoj sobi.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

epoxz? kaj to nije kancerogeno?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •