Pozdrav svima,
nova sam ovdje pa da ne pokrecem novu temu, zeljela bih samo da ispricam svoju situaciju i pitam da li je neko imao slicno iskustvo.
Naime, decko i ja ne pazimo, dakle praktikujemo nezasticeni spolni odnos od maja ove godine. Prvo smo imali rizicnu situaciju za Uskrs, kada je prezervativ ostao u meni u toku plodnih dana, to smo odmah izvadili i ja sam popila tabletu za dan poslije. Medjutim poslije toga smo oboje pricali o tome i slozili smo se da necu vise to piti. Nakon te tablete ja sam prokrvarila otprilike par dana iza i to me jako zabrinulo jer nije bilo menstrualno krvarenje nego jako oskudno. Odmah sam se narucila kod moje ginice, na pregledu mi je rekla da je sve okej, da je od tablete sigurno krvarenje i da sam je uzela na vrijeme. Poslije toga smo u maju u vrijeme neplodnih dana imali nezasticene spolne odnose sa ejakulacijom unutra. U plodnim danima smo pazili, tj. metoda prekinutog snosaja. Eh naime, da predjem na stvar, zadnja menstruacija mi je bila od 12.7.-16.7 (ciklus inace redovan 28 dana). Od tog dana 16.7. smo imali odnose sa ejakulacijom unutra do 22.7., mislim da je u nekim danima bilo cak i 2x na dan. Po mojoj racunici plodni dani su mi bili od 20.7., ovulacija u cetvrtak 25.7. Poslije toga smo praktikovali odnos sa metodom prekinutog snosaja, sto znaci 3 dana prije ovulacije i dan poslije nije bilo ejakulacije unutar. Da pojasnim da momak i ja trenutno zbog posla boravimo u razlicitm drzavama, da ne zazvuci ovaj maraton divlje :D Ja sam se vratila u drzavu gdje ja radim u nedjelju, 28.7. i od utorka (30.07) su mi poceli PMS simptomi. Krenulo je jako cudno sa grcevima u stomaku, pri dnu. Inace imam izrazen PMS: bolne grudi, glavobolja par dana pred, bol u ledjima, probadanje u jajnicima. Tako da sam ja sve pripisala PMS sto je cini mi se na kraju tacno, jer sam danas trebala da dobijem, a meni se juce pojavilo "krvarenje" tj, skroz oskudno smedje boje. Pomislila sam da sam trudna, iako nekih drugih simptoma nisam imala. Cak me stomak juce malo bolio i nisam morala popiti tabletu da bi me prosla bol. Inace kad stigne mjesecnica znam popit do dva brufena od 600mg na dan jer bude bolna prvi dan. Onda smo pricali sinoc i mislili smo oboje da sam trudna, malo smo se zezali oko imena za bebicu

No medjutim, meni je jutros krenulo vise (danas sam po kalendaru i trebala dobit). Sad sam malooo razocarana, jer ni on ni ja ne bismo imali nista protiv ni da se desilo. Mene zanima da li vec moze da postoji sansa da neko od nas dvoje ima problema, neplodnost etc., ili jednostavljno ljudi duze rade na bebi? Znam da su sve ove egzibije :D bile u vrijeme neplodnih dana, ali opet desi se da zene i ostanu u drugom stanju.
Da li je neko imao slicno iskustvo? Mislim znam da ima vremena jos, ali eto nekako sam imala osjecaj da sam trudna, ili je samo zelja ostala. Inace meni je 30 godina, njemu 35.