Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: Planiranje trudnoce i zivotne okolnosti, vasa misljenja

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2018

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    36 godina nije velika starost, recimo da je granično. Bliska osoba u obitelji je rodila prvi puta s 41 godinu, nakon niz komplikacija. Ja osobno ne bih rado rađala nakon 40 godina, jer razmišljam tko će tu djecu odgajati sa 60 godina - i što ako mi se nešto dogodi prije nego oni stanu na noge (netko će biti zdrav do 80e, netko više ne funkcionira normalno već u 50ima, to se ne može predvidjeti). Nekad se pitam i je li pametno što sam rodila svoju djecu i kakvu budućnost mogu imati u ovakvom svijetu.
    Moraš računati i na to da je moguće da će ti trebati više godina da za trudniš (meni je trebalo). I da će sam proces značiti veliki stres.
    Ako trebaš moj glas radi statistike ja bih prvo razmislila želim li to zbilja, želi li to zbilja i muž, ako je odgovor da onda bih ga poslala van, radila na bebi kad on dođe ili ja odem do njega, i gledala da se i ja što prije preselim za njim. Jer premda nekad nisam mislila tako, ova država sve manje liči na mjesto gdje bih željela da mi djeca odrastaju.
    I ja mislim da je granicno, za dvije godine hop eto mene vec s 38, 40 na vratima, a odlagati planiranje na 40-u stvarno nema smisla jer sanse da se to desi su fakat jako male.

Je, imam ja poznatih zena koje su zacele oko 40 i rodile, ali vise kao splet okolnosti, upoznale nekoga i dogodilo se.
    Itekako racunam da ce mi trebati minimum pola godine, ako ne i citava godina, ali sad te vec nakon 6.mj salju na kojekakve pretrage iza 35-te.
    Glede nase zelje, pa mi pricamo o tome, generalno zdravi smo, krecemo se, bavimo se s puno stvari, vozimo bicikle (iako sam ja malo jaca), imamo energije, pa malo i zaboravimo na trenutke da nismo vise bas mladi. A biologija ide i ide....
    Nekako mi se cini da je on ipak malo opusteniji tu nego ja... Ima vise vremena.. muskima je drugacije...

Ja se cak i ne bojim da bi mi bilo tesko s bebom jer sam energicna osoba po prirodi. To me uopce ne brine, taj fizicki dio odradjivanja.
    Posljednje uređivanje od pussycat : 10.12.2018. at 20:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •