Pokazuje rezultate 1 do 50 od 353

Tema: Može li se postaviti granice bez grubosti/urlanja/prijetnji... nastavi niz

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj je 1. razred i ne ostaje sam nakon škole, a koliko znam ni nitko drugi iz njegovog razreda. Svi u razredu su "boravkaši" i roditelji, bake, starija braća... ih skupljaju u točno određenim terminima (15, 15.30, 16, 16.30 h).
    Tek od 3. razreda (u pravilu, kad više nemaju boravak) počinju ostajati na školskom igralistu nakon nastave.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je 1. razred i ne ostaje sam nakon škole, a koliko znam ni nitko drugi iz njegovog razreda. Svi u razredu su "boravkaši" i roditelji, bake, starija braća... ih skupljaju u točno određenim terminima (15, 15.30, 16, 16.30 h).
    Tek od 3. razreda (u pravilu, kad više nemaju boravak) počinju ostajati na školskom igralistu nakon nastave.
    I naši su skoro svi boravkaši.

buba klara, nikad ne ostaju djeca vani s vršnjacima nakon boravka? ni kad je lijepo, sunčano?
    Moraju ići doma ili biti s bakama i didama?

Moguće da ja imam skroz drugu perspektivu. Moj sin je išao u 1. razredu sa svojom grupom dečki u školu i zajedno su se vraćali. Na trgiću bi obavezno malo igrali nogomet i zapravo doma dolazili kad i mi s posla.

Starije dijete, kćerka je tako krenula s frendicama u školu u 2. razredu nakon Božića. S mladjim smo olabavili a i njih dečki je bila baš fina grupica, svi su išli zajedno. Mi svi roditelji smo znali di su i šta rade.

Vjerujem da toga ima u ostatku Hrvatske, pogotovo u manjim mjestima i gradovima, kao i kod nas, da nismo iznimka.

Jako puno ovisi o tome jel dijete ima ekipu iz svoje ili susjedne zgrade za doći do škole, da nema prometnih cesta, da je pitomi kvart/selo/mjesto/grad, da je škola djeci blizu na par min.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.05.2023. at 12:56

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    buba klara, nikad ne ostaju djeca vani s vršnjacima nakon boravka? ni kad je lijepo, sunčano?
    Ostaju, ali ne sami. Koliko ja znam, djeca iz naseg razreda (1. r.) ne landaraju sama okolo po kvartu. Zimi kad su kraci dani, ostanu se jos poigrati ali uvijek je netko od odraslih tu. Sad u proljece/ljeto, uglavnom idu doma pa se vrate kasnije na igraliste/u park oko 5-6.

Ovi stariji salabajzaju sami okolo.
    1. razred ne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •