Pokazuje rezultate 1 do 50 od 353

Tema: Može li se postaviti granice bez grubosti/urlanja/prijetnji... nastavi niz

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja rezem puno prije... I sestogodisnjaku ne objasnjavam zasto ne moze dobiti pecivo kad ide na rucak. I rezem nakon 1 minute prednapadaja, ono kad vidim da ce ga ulovit. Ako smo kuci, saljem u sobu da lupa jastuk, ako smo vani primim za ruku i ubrzam hod. Trudim se pronaci fizicki nacin izbacivanja te energije. I sto kasnije rezes, to je njihov napadaj jaci i trauma za cijelu obitelj veca. Ostala djeca se cesto u javnosti osjecaju posramljeno i hladne glave gledaju kako se mama gubi. Kad imas troje, cetvero djece, osim osjecaja svojih i djeteta u napadu, treba i ovo ubrojit. Ako nece hodat, ja dignem i nosim a s ostalom djecom otvaram neku temu, ono svjesno se trudim da napadajko vidi da zivot ide dalje iako on nema pecivo.
    Nas obiteljski napadajko je trenutno u nekoj mirnijoj fazi. Zato nam je najmladi u terrible two Neeecu fazi. Al s tako malima mi puno lakse. Ono, mogu ga nosit lakse.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ali nisam ja ni sve to vrijeme blaga... ozbiljna sam i odrijesita. To ne znaci ništa. Kod mene bi to rezanje “odmah” značilo da ja odmah iste sekunde moram postati azdaja, niti jedna razina ozbiljnosti prije toga ne pali. Samo najgore. Meni “ne znači” ništa 1 ili 15 minuta. Ok, znaci mi zbog ostatka obitelji.

Problem mi je sto to u svakom slučaju mora biti “vještica” način. Zapravo mi je gore kad primjenim vještica način odmah nakon minutu jer se tek onda žderem jesam li mogla drugačije.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lili, vjeruj mi ostavila sam je puno puta da lezi na ulici i ostane sama u parku, nikad, ali bas nikad nije krenula za mnom.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sad će se ovo pretvoriti opet u temu o zahtjevnoj djeci i mojoj srednjoj .

A zanimaju me stvarno granice i ta fina razlika između “ozbiljan sam” i “odvratan sam”.

Mogu proširiti i temu na ovu sad aktualnu u društvu, “tko tebe kredom, ti njega radionicom”.

Neki dan nam na roditeljskom, učiteljica (2. razred OŠ), kaže da je djetetu koje radi neku glupost rekla “sad ću ti to zapisati u imenom da to roditelji vide”, a ono joj je odgovorilo “samo vi upišite!”. Drugi razred.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu proširiti i temu na ovu sad aktualnu u društvu, “tko tebe kredom, ti njega radionicom”.
    .

Crni humor. Kako sam ja kao roditelj (karakter) bliže Lili, Peterlin itd. ja se vjerojatno na pola toga ne bih previše grizla. Ali, to ne pomaže drugačijem karakteru. Kao da je to moje idealno. Al' je autentično .

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ok Lili, a jesi li pri tom ozbiljna ili “odrvatna vještica koja urla da ju boli grlo”? Koja je razina tvog ponašanja u tom trenutku?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jednom je ostala 17 minuta sama u parku dok smo se drugih dvoje i ja skrivali iza coska. Nije ni trepnula. Onda mi je dolazio bus pa sam morala po nju natrag. Na bus sam stavila samo najstarijeg, a s njih dvije krenula doma. Trebalo nam je 45 minuta umjesto 15 i pri tome je cijelo vrijeme urlala kao da joj deru kožu, a zaustavilo nas je barem 5 prolaznika pitajući nas sto se događa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •