Pokazuje rezultate 1 do 50 od 353

Tema: Može li se postaviti granice bez grubosti/urlanja/prijetnji... nastavi niz

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Slazem se s ovim dugackim postom od Seni

Inace, suosjecam. Moj stariji ime slicne burne reakcije kao tvoja kcer. Ono, totalni raspad sistema zbog sitnice. Sasvim mogu zamislit da se raspadne zbog kifle. Al i moj je jako kulturan u kazalistu, skoli i medju svijetom...

Doduse, sad sa skoro sedam su ti raspadi puno puno rjedji nego sa skoro sest. I u principu, kad se pogubi, vise nije fizicki agresivan. Al verbalno je plus sto vristi. Sto me zna neopisivo izivcirat.

Moja reakcija je, kako kada. Jako se trudim ostat smirena i ne dopustit da me njegovo ponasanje izbaci iz takta. I nekad mi to sasvim dobro ide od ruke, a nekad bas i ne. Al svaki put kad burno reagiram, bude mi zao ko psu poslije. A pod burnu reakciju smatram bilo kakve prijetnje, ucjene, vrijedanje, pa cak i fizicko odvlacenje... Ovo zadnje mi je prihvatljivo jedino, ako se krene tuci s bratom ili rodjakom. S drugima nece.
    No i ja sve manje burno reagiram... Uglavnom jednom mjesecno, kad imam pms. Zapravo, moja reakcija ima puno manje veze s tim sto on izvodi, a puno vise s mojim trenutnim stanjem.

A zao mi bude jer mislim da nitko ne zasluzuje da se vice na njega i da mu se prijeti, pa, cak i da ga se kaznjava oduzimanjem stvari koje nemjau veze s tim sto radi. Ovo s vratima mi je, makar ekstremno, ok. Jer ih koristi za lupanje, umjesto za zatvaranje. Al da im oduzmem nesto sto vole, zato sto su napravili nesto stoto, to ne bih. To jednostavno nisam autenticna ja.

I, tocno ovo sto kaze Seni, to nije obrazac ponasanja kojem ga zelim naucit. Zelim ga nauciti da se kontrolira i da se smiri i da svaki problem pokusa rijesit razmisljanjem i razgovorom prvo.

Evo, sinoc u nekoj situaciji u kojoj bi inace nekad poludio, nije nego je pronasao neko rjesenje. I bio je cijeli zadovoljan sobom, i dosao mi se pohvalit kako je lijepo rijesio problem umjesto da je vikao

Ovaj mladji mi je skroz drugacijeg karaktera. U njegovih 2+ godine ni jednom nisam povikala na njega vise od Prestani!, a i to vrlo vrlo rijetko. Makar je tvrdoglaviji, i lakse dobije sto hoce, al ne sizi pa se sve moze dogovorit s njim.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 17.12.2018. at 10:13

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •