Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: Očekivanja, granice, ambicije- škola

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj je u toku 3.razreda izasao iz boravka, na pocetku drugog polugodista, svojevoljno- nije vise zelio ici. Nekad nakon 2-3 mjeseca, ne pamtim vise precizno, muz je otisao na informacije i vratio se doma kompletno sokiran. Naime ispalo je da mali ne pise NIKAKVE zadace vec preko mjesec dana. Do tada je u skoli bio bez zamjerki (osim rukopisa). Uslijed cega mi uopce nismo ni pratili njegove zadace. Mislim pitali bi svaki dan jel sta bilo u skoli i tako to, al to nam se podrazumijevalo. Ono kao da mene muz pita po povratku s posla jesam li bila na poslu. Pa normalno da da.
    Kako se rijesilo?
    Ja sam posizila, ono fakat posizila. Osim sto me kao pravu strebericu nemoguce raspalilo da NE PISE zadace, jos me vise raspalilo ( i zabrinulo da se ne lazemo) to da nas je lagao mrtav hladan, u toj njeznoj dobi.
    Dakle ja sam usla u neki kompletno nemilosrdni model, on je u tjedan dana napisao sve te zadace zaostale, i pritom trpio moje natmureno, sutece raspolozenje koje se izmjenjivalo sa sponatanim prodikama. Ne ponosim se- spominjala sam sve moguce projekcije propasti i tipicne price o smetlarima- dosta dramaticno.
    Nakon kraja te skolske godine, koju je naravno zavrsio sa jednom cetvrokom (iz fiskulture) zasada se nista slicno nije dogodilo. Uzasno je odgovaran i uspjesan u skoli.
    Ja sam sebe i njega puno puta pitala zasto. Na kraju sam zakljucila da je testirao granice, ucio se nositi sa odgovornoscu po izlasku iz boravka, i reagirao na relativno hekticnu situaciju doma- sve se odvijalo netom pred moj specijalisticki ispit.

Moj je savjet nakon ove preduge price da mu postavite jasnu strukturu i granice i sankcije ako granice ne ispostuje. I da se toga drzite.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Nekad nakon 2-3 mjeseca, ne pamtim vise precizno, muz je otisao na informacije i vratio se doma kompletno sokiran.
    Ja ću te, sasa, samo quoteati ovdje.
    Ja sam zvana na informacije danas.
    Na svu sreću da sam poruku vidjela u petak popodne i odmah nazvala učiteljicu.
    Inače bih se danas izblamirala k'o kreten.

Posljedice su bile nadoknada matematike (opet): zbirka zadataka i radna bilježnica blizu 40 (!) stranica.
    Ukidanje kompjutera do daljnjega, account mu je lockan.
    Mobitel isključivo za javljanje na pozive, cijeli vikend ga nije taknuo, i on odlazi sljedeći, ako se stvari ne poprave.
    Ima tu još stvari, naravno, sve u svemu uvodim kontrolu za svaku aktivnost, svaku zadaću, svaki izlazak, dok ne vidim da se nije vratilo na staro i dok mi učiteljica to ne potvrdi.
    Javljat ću se.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •