Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: Očekivanja, granice, ambicije- škola

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako je i s J., rađe će predati prazno nego nedovoljno dobro. Problem je što za većinu toga misli da nije dovoljno dobro. Stalno moramo raditi na tome. Kad je veliki pritisak i puno ispita onda krene i u žestoki OKP ali sada puno manje nego prije. I voli odgađati obaveze do zadnjeg časa i onda krene strka i panika.
    Ovo boldano ima i on.
    Nedavno mi je rekao da sad manju potrebu ima za raditi sve dvaput (tipa, ako se takne po jednoj strani glave, mora i po drugoj, i slične radnje).
    Ne mogu još skužiti s čime je to povezano, odnosno jel to na vanjske okolnosti ili ima tu potrebu sam od sebe.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo boldano ima i on.
    Nedavno mi je rekao da sad manju potrebu ima za raditi sve dvaput (tipa, ako se takne po jednoj strani glave, mora i po drugoj, i slične radnje).
    Ne mogu još skužiti s čime je to povezano, odnosno jel to na vanjske okolnosti ili ima tu potrebu sam od sebe.

Potreba za kontrolom, perfekcionizam. Ponavljajuće radnje smanjuju im anksioznost. Kad J. ima jaku anksioznost onda krene u OKP. OKP je zapravo samo simptom, uzrok je bitan. OKP sam po sebi je čest kod djece samo kod J. je bio jedno vrijeme žestok tako da joj je ometao normalan život. Tada smo ponovno potražili pomoć psihoterapeuta i još uvijek povremeno ide. Čak kad neko vrijeme ne ide sama pita može li ići kod R., osjeti sama kad joj je potrebno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo boldano ima i on.
    I moj mlađi također - u osnovnoj školi je grizao zglobove, a sad si zna čerupati kosu. Vječito su mu ruke u kosi, ko da ima uši ili svrab...

Ne biste vjerovale što je primirilo problem - povećana fizička aktivnost, ranije atletika, pa bicikl, a sad konkretno - redoviti odlasci u teretanu
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.01.2020. at 13:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •