Pokazuje rezultate 1 do 50 od 404

Tema: Prvašići 2019/2020

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nevolje u raju. Moram negdje zakukati i u osnovi, uopće ne znam kako se do kraja postaviti. Moja mama je danas razgovarala s njegovom, vrlo razumnom, posloženom i ok učitejicom koja joj je dala do znanja da zna često biti nemiran na nastavi, ima potrebu o nečemu ispričati monolog i da joj nije jasno zašto se time želi isticati kad se daleko po intelektu, vokabularu, svemu ističe u razredu i da je to jasno i njemu, a i drugima. Da je daleko od bezobraznog.... Ona puno radi s njima, nedavno mu je dala prostora da izloži i prezentira svoje istraživanje,....dapače, jedva čeka novo izlaganje i očito ga potiče u svojoj autohtonosti jer je danima bila oduševljena. Još prije blagdana bio je divan u ponašanju, prema njezinim riječima. Nisam kao prvo znala da se toliko ističe sposobnostima, a drugo ni u primozgu mi nije moglo biti da je nemiran. On koji satima može čitati, crtati na miru. Ne branim ga, samo si pokušavam objasniti jer sam ostala neugodno iznenađena. Nije nikada sudjelovao u razrednim tučama, ali ako sam dobro shvatila stalno su tu neke sitnice, pričao bi, trči po razredu, dirao je šifru na vratima ... U vrtiću je bio, kod kuće je mirno dijete. Idem ovih dana na informacije i evo, prvi put nemam ideju kako se postaviti. Pogodilo me što mi krije te male incidente, a toliko pričamo o svemu.... Mislim, kazniti ga, pričati s njim po tisućiti put..?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Nevolje u raju. Moram negdje zakukati i u osnovi, uopće ne znam kako se do kraja postaviti. Moja mama je danas razgovarala s njegovom, vrlo razumnom, posloženom i ok učitejicom koja joj je dala do znanja da zna često biti nemiran na nastavi, ima potrebu o nečemu ispričati monolog i da joj nije jasno zašto se time želi isticati kad se daleko po intelektu, vokabularu, svemu ističe u razredu i da je to jasno i njemu, a i drugima. Da je daleko od bezobraznog.... Ona puno radi s njima, nedavno mu je dala prostora da izloži i prezentira svoje istraživanje,....dapače, jedva čeka novo izlaganje i očito ga potiče u svojoj autohtonosti jer je danima bila oduševljena. Još prije blagdana bio je divan u ponašanju, prema njezinim riječima. Nisam kao prvo znala da se toliko ističe sposobnostima, a drugo ni u primozgu mi nije moglo biti da je nemiran. On koji satima može čitati, crtati na miru. Ne branim ga, samo si pokušavam objasniti jer sam ostala neugodno iznenađena. Nije nikada sudjelovao u razrednim tučama, ali ako sam dobro shvatila stalno su tu neke sitnice, pričao bi, trči po razredu, dirao je šifru na vratima ... U vrtiću je bio, kod kuće je mirno dijete. Idem ovih dana na informacije i evo, prvi put nemam ideju kako se postaviti. Pogodilo me što mi krije te male incidente, a toliko pričamo o svemu.... Mislim, kazniti ga, pričati s njim po tisućiti put..?
    Ti sama bolje poznaješ svoje dijete, ali - da se moj tako ponašao u 1. razredu (a kasnije pogotovo!), bila bih sretna što je "izašao iz ormara", tj. prestao se skrivati u masi i praviti se da je nevidljiv.
    Mislim da najprije ti moraš sama razgovarati s učiteljicom, jer ti je mama - i nesvjesno - mogla prenijeti ton razgovora tako da sve skupa zvuči drugačije nego što jest. Koliko vidim, nema tu pravog ozbiljnog problema, nego učiteljica mora nekako posložiti razrednu dinamiku. Teško ćeš ti s njim u odnosu jedan na jedan utjecati na njegovo ponašanje u razredu i među drugom djecom. Zato mislim da kažnjavanje nema nikakvog smisla. Razgovor možda i ima, ne za rješavanje nečeg, nego da vidiš kako on doživljava i razred i sebe u njemu.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Savršeno dijete pa samim time ni savršeni učenik ne postoji.
    Prvo slažem se da moraš ti popričati s učiteljicom jer je možda tvoja mama tebi to prenijela na način kako je ona to doživjela. Ne čini mi se ništa alarmantno ni vrijedno prevelikog uzbuđivanja. U razredu ima XY učenika i svatko je poseban na svoj način, u nečemu dobar u nečemu manje dobar.
    Naravno da je doma drugačiji jer ima veću slobodu. Moja je npr. izuzetno mirna i tiha u razredu pa je okarakterizirana kao nezainteresirana i prosječna iako je sasvim drugačije.
    Razgovaraj s učiteljicom da iz prve ruke čuješ informacije.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da mu nije postalo dosadno? Obzirom na okolnosti, meni se čini da savlada gradivo jako brzo i ima puno praznog hoda. Možda bi rješenje bili dodatni zadaci, mozgalice i napredna matematika... Moj stariji je imao takvog prijatelja, za kojeg je mudra i iskusna učiteljica uvijek imala dodatnih materijala kad je redovne zadatke rješavao u dvije minute...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da mu nije postalo dosadno? Obzirom na okolnosti, meni se čini da savlada gradivo jako brzo i ima puno praznog hoda. Možda bi rješenje bili dodatni zadaci, mozgalice i napredna matematika... Moj stariji je imao takvog prijatelja, za kojeg je mudra i iskusna učiteljica uvijek imala dodatnih materijala kad je redovne zadatke rješavao u dvije minute...
    To je angažman koji ovisi o učiteljici. Kod mog sina, učiteljica je otvoreno rekla da mu NE ŽELI davati dodatne zadatke iako je i sama vidjela da je izrazito ispred drugih po brzini učenja
    Blažena predmetna nastava od 5. razreda i raznolikost pristupa i nastavnika...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    To je angažman koji ovisi o učiteljici. Kod mog sina, učiteljica je otvoreno rekla da mu NE ŽELI davati dodatne zadatke iako je i sama vidjela da je izrazito ispred drugih po brzini učenja
    Blažena predmetna nastava od 5. razreda i raznolikost pristupa i nastavnika...
    Tako je bilo kod mog mlađeg sina, ali učiteljica starijeg sina uredno je prilagodila pristup i djeci koja su bila napredna i onima koji su imali više vrsta teškoća. U tom razredu bilo je jedno izuzetno matematički darovito dijete, pa onda jedan adhd-ovac, pa moj sin s teškoćama čitanja i još jedno dijete s teškoćama razumijevanja - svatko je imao svoje zadatke, listiće i sl., a hiperaktivac je imao i asistenta. Super su funkcionirali.

Iduće godine, kad mi se mlađi sin upisao u istu školu, otkrila sam da smo s učiteljicom starijega imali izuzetnu sreću, a kod mlađega je bila uobičajena situacija kakvu si i sama iskusila sa svojim djetetom.

Nema veze, treba probati.... pogotovo ako u školi postoji stručna služba koja radi probir darovitih, postoji šansa da se tu nešto pomakne. Moramo se zalagati za svoju djecu.

palčice, sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.02.2020. at 09:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •