palčica prvotno napisa
Nevolje u raju. Moram negdje zakukati i u osnovi, uopće ne znam kako se do kraja postaviti. Moja mama je danas razgovarala s njegovom, vrlo razumnom, posloženom i ok učitejicom koja joj je dala do znanja da zna često biti nemiran na nastavi, ima potrebu o nečemu ispričati monolog i da joj nije jasno zašto se time želi isticati kad se daleko po intelektu, vokabularu, svemu ističe u razredu i da je to jasno i njemu, a i drugima. Da je daleko od bezobraznog.... Ona puno radi s njima, nedavno mu je dala prostora da izloži i prezentira svoje istraživanje,....dapače, jedva čeka novo izlaganje i očito ga potiče u svojoj autohtonosti jer je danima bila oduševljena. Još prije blagdana bio je divan u ponašanju, prema njezinim riječima. Nisam kao prvo znala da se toliko ističe sposobnostima, a drugo ni u primozgu mi nije moglo biti da je nemiran. On koji satima može čitati, crtati na miru. Ne branim ga, samo si pokušavam objasniti jer sam ostala neugodno iznenađena. Nije nikada sudjelovao u razrednim tučama, ali ako sam dobro shvatila stalno su tu neke sitnice, pričao bi, trči po razredu, dirao je šifru na vratima ... U vrtiću je bio, kod kuće je mirno dijete. Idem ovih dana na informacije i evo, prvi put nemam ideju kako se postaviti. Pogodilo me što mi krije te male incidente, a toliko pričamo o svemu.... Mislim, kazniti ga, pričati s njim po tisućiti put..?