Slažem se s manje-više svim gore napisanim, mada mi je kristalno jasno da je lako reći "posveti se sebi, ne traži sreću kroz drugog nego u sebi" itd., a u praksi si ne možeš narediti da se tome prestaneš nadati.

Sad si pretpostavljam na porodiljnom, ako ti ima tko pričuvati dijete, nađi si neki hobi; odi u teretanu - ako tamo ne upoznaš nikog bar ćeš skinut tih 15 kila; upiši tečaj nečeg što te zanima - ako tamo ne upoznaš nikog bar ćeš naučiti nešto novo što će ti možda u budućnosti koristiti, možda kod pronalaska novog posla (sjećam se da si se i na posao žalila) i, najvažnije, maknuti fokus s te silne instrospekcije.

Sad nije neko vrijeme, ali kad malo zagrije kreni po parkićima s djetetom, i tamo možeš upoznati ljude - tu ciljam prvenstveno na samohrane mame s kojima ćeš imati puno zajedničkih tema i prilika za druženje.

Eto, ja sam sve od navedenog radila kad sam se rastala s malim djetetom. Nije recept kako naći normalnog tipa (jer ja sam od onih koje su "pronašle" nekog kog su znale od prije), ali svakako sam se puno bolje osjećala u međuvremenu...