Originally Posted by
tangerina
pa priličan je izazov oslonit se financijski na svoje snage kada si samohrana majka jednogodišnjeg djeteta
ja bih, bobice, pozvala roditelje i brata (ako ne možeš direktno s njim stupit u kontakt onda preko šogorice ili roditelja), nekom porukom tipa "kao što znate, u četvrtak je našoj dragoj XY prvi rođendan, i mislim da je to prigoda da mi odrasli zaboravimo na kratko na sve svoje probleme i proslavimo zajedno s njom", organizirala bih proslavu koja ne traje dugo da se poveća šansa da će se svi moći kontrolirati (sat vremena je ustvari skroz dovoljno, nikako više od dva), znači kolači puhanje torte slika pusa, trudila se iz petnih žila ne otvarat nijednu odraslu temu, ako krene u tom smjeru skretat pažnju na dijete kako je slatko, kako je veliko, na vrijeme, politiku, kardashianse bilo šta. pozvala bih i neke bliske prijatelje ako je to mogućnost, da budu buffer zona i da svi više paze na sebe
ako bi oni to odbili, ja bih znala da sam svoje napravila i da mi se neće danas-sutra izvuć da ih nisam pozvala
i mirne duše bismo proslavile same
inače prvi put čujem za pravilo da se blisku rodbinu ne poziva na dječji rođendan, kod mene sva bliža obitelj očekuje da ću ih pozvat ako želim da dođu