Pokazuje rezultate 1 do 50 od 154

Tema: Sakupi ih sve!!! Djeca i marketing

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    to je kod nas od pocetka skole poklon za uspjeh. ali i to je :skupiihsve: kategorija. obilazimo europske drzave
    To smo već dogovorili.
    To će biti poklon i u vrijeme kad njeni vršnjaci budu imali prvu pričest i krizmu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    To smo već dogovorili.
    To će biti poklon i u vrijeme kad njeni vršnjaci budu imali prvu pričest i krizmu.
    E.. nema veze s temom.. ali mi se na ovo nismo odlucili.
    Vjera nema veze s nama, a ni mi s njom i ne moramo im "nadoknađivati" ono sto su "izgubili" jer se ne krizmaju.
    Jedino sto smo napomenuli kad bi krenula tema da su ocito i njihovi vrsnjaci i roditelji im zaboravili smisao pricesti i krizme.
    Jer mi i da smo vjernici ne bi nam djeca imala male svadbe i skupe poklone za sakramente.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Vjera nema veze s nama, a ni mi s njom i ne moramo im "nadoknađivati" ono sto su "izgubili" jer se ne krizmaju.
    Jedino sto smo napomenuli kad bi krenula tema da su ocito i njihovi vrsnjaci i roditelji im zaboravili smisao pricesti i krizme.
    Jer mi i da smo vjernici ne bi nam djeca imala male svadbe i skupe poklone za sakramente.
    tako i mi
    nisam joj sad kupovala neke poklone jer su njeni dobili za krizmu
    jesmo nekako u to vrijeme otišle na put (ali slabi smo mi skupljači zemalja, nažalost, malo putujemo)
    ali nije to bila neka nadoknada za propušteno (materijalno) krizmom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

X. Ali, Mojca, mislim da ćeš sama nadoći prirodno na to - ja sam (prije) mislila slično, da će je to nešto jako tangirati. Kako je u školi stasala, uz relativno dosta nepolaznika vjeronauka, to uopće nije bio neki issue - uspoređivanje u tom smislu. It's their thing pa se tada radi to i to. Zašto - beats me (fakat ne znam) - pa je moj odgovor uglavnom jer je takav običaj. Pa obradimo filzofski običaj as such - je li nužno dobar, je li nužno loš . Mi imamo druge stvari / vrijednosti. Ma, zapravo je sve to gušt - propitkivat, objašnjavat, odgajat .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.01.2019. at 10:01

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    X. Ali, Mojca, mislim da ćeš sama nadoći prirodno na to - ja sam (prije) mislila slično, da će je to nešto jako tangirati. Kako je u školi stasala, uz relativno dosta nepolaznika vjeronauka, to uopće nije bio neki issue - uspoređivanje u tom smislu. It's their thing pa se tada radi to i to. Zašto - beats me (fakat ne znam) - pa je moj odgovor uglavnom jer je takav običaj. Pa obradimo filzofski običaj as such - je li nužno dobar, je li nužno loš . Mi imamo druge stvari / vrijednosti. Ma, zapravo je sve to gušt - propitkivat, objašnjavat, odgajat .

Da, možda fakat sad previše brinem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Baš sam pomislila slično.
    Ni meni nije padalo na pamet da mu moram nekako "nadoknaditi" to što drugi iz razreda dobivaju poklone tom prigodom, a moj ne. Nije on ni pitao. Zapravo, samo je jednom prilikom pitao zašto se uopće za pričest i krizmu dobivaju pokloni, da čime su oni zasluženi nismo dugo raspravljali, jer jednostavno nismo u tom filmu, generacijama nam je obitelj izvan toga i zaista nam to nije tema razgovora.

A što se skupljanja tiče... evo, kad je krenulo šire nabrajanje, sjetila sam se da postoji nešto što i sin i ja zdušno skupljamo, a to su žigovi HPO hoćemo li ih skupiti sve, ovisi i o malo sreće, puno slobodnog vremena, dobre volje, povoljnih atmosferskih uvjeta i ostalim vanjskim faktorima. Zato to i nije nešto što se može skupiti na brzinu. Ali nam je veselje svaki žig i fotka s nekog novog vrha. Na žalost, slobodnog vremena je sve manje, a u zbirci nam fale uglavnom udaljeni i teže dostupni vrhovi, tako da sumnjam da ćemo ih ikad "skupiti sve". Kako god bilo, drago mi je sve dok 14-godišnjak i dalje želi planinariti s roditeljima, pa makar mu i žigovi bili motivacija.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    A što se skupljanja tiče... evo, kad je krenulo šire nabrajanje, sjetila sam se da postoji nešto što i sin i ja zdušno skupljamo, a to su žigovi HPO
    E... sjetila sam se planinarenja na Tuhobiću. Milina, divno, sjeli mi na vrh, rasprostrli stvari, izvadili sendviče, stavili jakne da se suše. Nikoga, samo nas je mede bilo strah pa smo povremeno fićukali. Kad stiže četa planinara, sve u koloni, i počeše nas micat jer smo valjda zauzeli dio oko žiga. Otvore - nema žiga, di je žig, jesmo li mi vidili žig???? Koje razočarenje. Al smo se malo nasmijali poslije jer nismo u tom filmu od skupljanja žigova . Doduše, nismo većina nas, ima jedan što je nosi doma kamenje s planinarenja - pa se svađao samnom smije li se to u selidbi bacit.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.01.2019. at 10:31

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E... sjetila sam se planinarenja na Tuhobiću. Milina, divno, sjeli mi na vrh, rasprostrli stvari, izvadili sendviče, stavili jakne da se suše. Nikoga, samo nas je mede bilo strah pa smo povremeno fićukali. Kad stiže četa planinara, sve u koloni, i počeše nas micat jer smo valjda zauzeli dio oko žiga. Otvore - nema žiga, di je žig, jesmo li mi vidili žig???? Koje razočarenje. Al smo se malo nasmijali poslije jer nismo u tom filmu od skupljanja žigova . Doduše, nismo većina nas, ima jedan što je nosi doma kamenje s planinarenja - pa se svađao samnom smije li se to u selidbi bacit.
    Što, znači na Tuhobiću nema žiga a taj nam baš fali...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Što, znači na Tuhobiću nema žiga a taj nam baš fali...

. To je bilo pred 3 god cca, sigurno se ta četa bunila pa je lokalno PD nadomjestilo žig . Nama je postalo glavna anegdota - hoćemo na izlet - šta ćemo uopće ić, nema žiga. Naime, ta predvodnica je svima onda vikala - nema žiga, uopće nema žiga .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

. To je bilo pred 3 god cca, sigurno se ta četa bunila pa je lokalno PD nadomjestilo žig . Nama je postalo glavna anegdota - hoćemo na izlet - šta ćemo uopće ić, nema žiga. Naime, ta predvodnica je svima onda vikala - nema žiga, uopće nema žiga .
    Dobro onda
    Ne razumije to nitko tko nije probao... kao ni tugu i potištenost kad je, tada 13-godišnjaku, dnevnik HPO potpuno pokisao na Dinari i sve su stranice bile mokre... i sreću kad smo uspjeli "spasiti" dnevnik sušeći stranicu po stranicu nad peći u domu
    To sakupljanje ne može se mjeriti s kupnjom figurica na kiosku ili dućanu. Ili na internetu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •