Stranica 9 od 18 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 891

Tema: muž uhvaćen u kaznenom djelu

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sad ću i ja izreći čuvenu rečenicu od koje mi se povraća: "vama je trava najmanji problem"
    Ovdje si dobila dosta savjeta kako da korigiraš svoje ponašanje koje bi on mogao smatrati problematičnim. Ali njega pegla kriza srednjih godina i to dobrano. Nema tu nekod univerzalnog recepta ni pomoći, najbliže rješenju bi bilo ovo što ti je Peterlin savjetovala. To bi bilo najmudrije, ako imaš živaca i možeš biti mudra. Ako želiš biti autentična, radi kako ti je u skladu s karakterom, pa kud puklo.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Dok zadnjih godina raste broj korisnika marihuane (čak ih niti ne zovu ovisnicima, nego konzumentima jer kazu da nema krize odvikavanja, pa se to onda ne uklapa u definiciju ovisnosti, nek me ispravi tko bolje zna).
    ...

U državama koje su legalizirale konzumaciju nije se dogodilo ništa značajno.
    Pa recimo, na ovom linku od Peterlin, a koji je od Zavoda za javno zdravsrvo Dubrovačko-neretvanske županije, kažu da izaziva ovisnost i apstinencijsku krizu. A kažu i da je poprilično poraslo korištenje marihuane nakon legalizacije, tamo gdje se dogodila. Lažu? Konzerve su pa malo modificiraju i selektiraju podatke? Ne znam, stvarno...

«Marihuana ne stvara ovisnost» još je jedan od mitova ili zabluda u koje mnogi mladi vjeruju. U jednom istraživanju, među 200 korisnika marihuane, 76% je zadovoljilo kriterije dijagnoze ovisnosti uključujući i apstinencijsku krizu. Simptomi apstinencijske krize su bili sljedeći:gubitak apetita, neodređen strah-anksioznost, depresija, nemir, iritabilnost, drhtanje, ozbiljna nesanica, znojenje, pojačani duboki tetivni refleksi, poremećaj raspoloženja. Kako simptomi nisu tako izraženi kao kod opijata i kako su mnogi konzumenti koji učestalo konzumiraju, već od prije imali nekih psihičkih simptoma, u nemogućnosti razlikovanja simptoma krize od simptoma psihičkih poteškoća zbog kojih su i počeli s konzumiranjem, nastavljaju konzumirati marihuanu vjerujući da će se osjećati bolje. 97% ovisnika je izjavilo da su nastavili uzimati marihuanu i nakon što su shvatili da je to problem, jer više nisu mogli prestati s uzimanjem. Trebala im je da bi «normalno» funkcionirali.
    ...

Zagovarači legalizacije marihuane najčešće kao primjer navode primjer Nizozemske. Pogledajmo što se tamo stvarno dogodilo nakon otvaranja «coffee shopova» u kojima se marihuana slobodno konzumirala. U razdoblju od 1984. do 1996. godine uporaba marihuane među osobama u dobi od 18-25 godina je porasla preko 200%, a broj osoba (registriranih kao ovisnika o kanabisu) koje su zbog posljedica konzumiranja marihuane potražile pomoć je porastao za 25%. U isto to vrijeme broj ovisnika o alkoholu je porastao samo za 3%.

Posljednje uređivanje od vertex : 06.02.2019. at 15:34

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je baš aktualna tema ovih dana, samo sa sinom. Nisam ga uhvatila, nego je dao do znanja da duva, prvo neizravno, onda izravno. Što nije nikoga osobito šokiralo, iako me jest malo iznenadilo, jer ono - ne puši, nikad ga nisam vidila pijanog pa ni pripitog, kad smo o tome razgovarali izjasnio se da mu je veći gušt gledat ljude kako rade budale od sebe nego se napit i tako... Međutim, slutimo u čemu je čar (dodatni): totalno je napaljen na aktivističku stranu priče - legalizacija, glupi glupi ljudi koji ne žele legalizirati nešto što apsolutno nikome i ničemu nikad i nigdje nije naškodilo nego je samo jedna sreća i blaženstvo, a da ne kažemo lijek. Otprilike kao 3/4 sudionika ove rasprave
    Šalim se, ne mislim da su 3/4 sudionika baš na tom nivou, ali bogme, voljela bih da mu društvo pruža malo zrele, suvisle i točne edukacije na ovu temu. Ne samo njemu, nego i meni. Legalizacija - ok, neka je, ali to što je nešto legalno, ne znači da je bezopasno bilo kome i u bilo kojim količinama. To je meni jasno kao dan, ali bome njemu baš i nije. A čini mi se da nije jedini. To što marica (možda?) olakšava neka vrlo teška stanja teško bolesnim ljudima, ne znači da ne šteti zdravim ljudima (pa i onima bolesnima, samo šta im je to možda manje zlo). Ako noje štetno zapalit jednom mjesečno, a možda jednom tjedno jest? Koliko vidim, on misli da nije frka ni da je svaki dan. Zdravorazumski, teško mi je vjerovat da je tako. Ali - ne znam. Kad guglam dugoročne efekte - ne zna se , nema istraživanja. I tako...
    Zato sasa, molim te...ako može koja riječ informativno i edukativno, zaista bih cijenila.
    Znači, moje iskustvo govori da nijedna rečenica, izrečena u nijednom tonalitetu pod nijednim uvjetima nema efekta. Ja sam to riješila tako da sina testiram na 10 droga svakih par mj jer me strah da ne proba nešto.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne izaziva ni ovisnost ni apstinencijsku krizu. Provjereno. A i ove psihoze i shizofrenija koje se spominju..vjeorjatno ako trava ima veze, djeluje kao okidač na pojavu tih stvari, koje bi se pojavile ionako. Znači ja niti sam imala psihoze, niti sam dobila shizofreniju, ni imala krize. Kad netko dugoročno puši travu-postaje glup. Vidno glup. Toliko glup da ima glup pogled i radi glupe stvari u životu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ovih par ljudi koje znam da puše na dnevnoj bazi su zaista totalno i vidno tupi. Teletine.
    Kako misliš provjereno, Trina? Na sebi? Ono, to mi ne znači baš puno...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ovih par ljudi koje znam da puše na dnevnoj bazi su zaista totalno i vidno tupi. Teletine.
    Kako misliš provjereno, Trina? Na sebi? Ono, to mi ne znači baš puno...
    A na sebi, da.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vertex, ja sam samo prenijela sto je izrekao na državnom mediju čovjek koji se bavi istraživanjem zlouporabe sredstava ovisnosti, nažalost zaboravila sam mu ime. U ta sredstva se ubraja i marihuana jer je kod nas zabranjena, ali čovjek je baš govorio o tome da ne izaziva apstinencijsku krizu. Ko što i ne izaziva.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa znam, marta. I ja prenosim što sam pročitala na stranicama državnog tijela :D
    Uopće ne navijam ni za jedno, tj navijam za to da je marica skroz neškodljiva, dapače, neka je, ako može, preporučljiva. Samo mi nije do kraja jasno šta je to što znamo, a šta "znamo".
    Nema ni MM apstinencijsku krizu kad preskoči času vina za ručak, to ne znači da alkohol ne izaziva ovisnost.
    Posljednje uređivanje od vertex : 06.02.2019. at 16:08

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

To nije kriza koja je usporediva s heroinskom nego s npr. prestankom pušenja. Mnogi pušači će ti svoje skidanje s cigara upravo ovako opisati. Drugi će reći da je to ništa i da je sve to u glavi. Što bi značilo da su simptomi ustvari blagi, jer da nisu, svaki bi ih redoviti pljuger itekako osjetio.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sto se tice ove teme i ovog slucaja eventualna fizicka ovisnost jest najmanji problem.

Sto se tice tvog stava , vertex , slazem se.
    Povremena konzumacija marihuane mi nije takav bauk, ali svakodnevna ili obavezna vikendom jest. Ali isto tako bi mi bio problem obavezan alkohol za opustanje , a ne bih pozitivno gledala niti na obaveznu svakodnevnu konzumaciju cigareta.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    To nije kriza koja je usporediva s heroinskom nego s npr. prestankom pušenja. Mnogi pušači će ti svoje skidanje s cigara upravo ovako opisati. Drugi će reći da je to ništa i da je sve to u glavi. Što bi značilo da su simptomi ustvari blagi, jer da nisu, svaki bi ih redoviti pljuger itekako osjetio.
    Ne postoji kriza zbog marihuane. Nikakva. Može jedino psihološke prirode ako netko ne zna funkcionirati ako nije sastavljen s nebom i zemljom. Nema ovisnosti o travi. O duhanu i alkoholu ima.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mesi se ne čini da su mladi konzervativniji danas
    ne čini mi se ni da su liberarniji
    mladi su mladi, onda i sad
    različiti su
    i kad sam ja bila mlada bilo nas je i ovakvih i onakvih, što god to značilo
    čini mi se da mladi danas otvorenije komuniciraju s roditeljima, da je tu granica pomaknuta
    i neka je
    meni je ok. da znam ima li mi dijete neku ljubav, gdje se sastaju i kad
    ja sam "morala" stalno glumiti, a time nitko ništa nije dobio

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i cigarete izazivaju ovisnost, iz prve ruke
    nakon više desetljeća konzumacije
    nije sto isto skinuti se 5 godina prije ili 5 godina poslije
    sve koje znam da su se skinuli nisu baš to lako odradili, samo što ljudi ne vole to baš ni priznati, čini mi se...
    jedino kad dođe do neke teže bolesti i ogromnog straha za život, tu se presijeca bez beda (u većini slučajeva koje ja znam)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

što se tiče marice, ne znam ima li apstinencijskih kriza i kakve su
    nisam konzumirala dugotrajno, to je više bilo prigodno i ajde jedno ljeto s malo više prigoda
    u svakom slučaju, ježim se na temu droge i klinaca i kao što aleks reče svega onoga što se iz toga posljedično može izroditi

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A i u joint ide duvan... Ako dobro pamtim

Moj anegdotalni dokaz je isto da svi koje poznajem, a dugo konzumiraju marihuanu imaju, u najmanju ruku, neobican nacin razmisljanja.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a i ovo, s malim mjestima i velikim gradovima
    to je iluzija da je u manjim mjestima manje dostupno
    u vrijeme kad s dva klika možeš do čega god hoćeš...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a i ovi koje ja znam, isto nisu neki primjer ispunjenih života
    meni je malo i otužno kad pojedini ljudi ne prerastu neke stvari pa ostanu ni amo ni tamo

Jadranki odgovaram

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A i u joint ide duvan... Ako dobro pamtim

Moj anegdotalni dokaz je isto da svi koje poznajem, a dugo konzumiraju marihuanu imaju, u najmanju ruku, neobican nacin razmisljanja.
    I ja poznajem takve.Ali to su jednostavno čudni ljudi .Bili bi oni čudni i bez toga.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam se javila na temu ne zbog zabrinutosti za Anitinog muza- nego bas radi toga sto mi se cinilo da se na marihuanu gleda osobito blagonaklono. Bas u ovom smislu Vertexinog sina. A to nije tocno. I ne Trina nije u pravu, kod nekih ljudi se shizofrenija ne bi razvila, da osoba nije konzumirala marihuanu. Tako kaze znanost. Znanost isto tako kaze da je cannabis sredstvo ovisnosti, sve klasifikacije psihijatrijske svrstavaju redovitu upotrebu marihuane pod poglavlje ovisnosti. I znanost kaze da se od redovite konzumacije znacajno smanjuju kognitivne funkcije ili kako se to ono lijepo kaze oglupi se. Ne znam pravo da ti kazem Vertex jel bed jednom tjedno ili jednom mjesecno. Jednom dnevno je sigurno i to znas i sama. Mislim da se smanjeno koristenje marihuane kojem bi valjda trebali teziti osobito kod mlade populacije moze postici iskljucivo edukacijom. Problem koji ja vidim u svojoj okolini (dakle neznanstveno) je da ljudi mojih godina koji povremeno konzumiraju marihuanu imaju potrebu umanjivati ili opovrgavati cinjenice- primjerice tvrde mi da je sva znanost upitna pa kao ni ovo nije sigurno i tomu slicne ludorije, slicno kao oni koji puse pa tvrde da to ne izaziva ca pluca jer eto ima jedan did u Lici koji je pusio 3 kutije dnevno a zivio 100 g. Time se stvara ozbiljan sum u komunikaciji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nisu mladi danas konzervativniji, ali jesu vise politicki desno orijentirani. a znamo gdje je to - cajke, opijanja, divljanja i obavezni kriz oko vrata

sto se tice marihuane - nije smak svijeta, ne znam bas bih li bila sretna da se zakoniti skriva u zahodu s travom. ali sigurno ne bih dizala ovakvu frku. a jos manje trazila savjete na forumu.
    poslusaj peterlin i mani se foruma

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram priznat da ja bas i ne kuzim to jednom tjedno, jednom mjesecno, jel postoje uopce takvi konzumenti? Hocu reci, ja uopce ne mislim o tome hocu li popiti ili ne casu vina il rakije, na nacin da racunam kad sam zadnji put pila, sta i koliko i mogu li sad popit ovo bez da prijedjem granicu tu neku imaginarnu nakon koje je to nesto previse. Nisam stekla dojam da je kod ekipe koja pusi travu to nesto drugacije. Moze naravno biti da grijesim i da su ovi koje znam zapravo iznimka.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja bih se složila s magriz osim u dijelu sa skrivanjem, jer moj neki partner to ne bi trebao kriti. Dapače, pridružila bih mu se
    Ali isto tako znam da je sasa u pravu, u bliskoj okolini imam takav slučaj, da se psihoza razvila zbog konzumiranja marihuane, no riječ je o osobi koja je imala i genetsku predispoziciju, a i eksperimentirala je i s drugim drogama (“mladost-ludost”), pa nisam sasvim sigurna da je bilo baš do trave, možda je i do nekog lošeg tripa.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da,a inače divljanja nema tamo gdje se sluša heavy metal ili rave ,tamo sve neka fina djeca nit puše nit piju.Naravno da su cajke uzrok svih problema današnje mladeži.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bozemprosti, pa metalci piju lose vino, a raveri su na bonkasima, nisu ti oni na travi.
    Al najgori su ti zapravo engleski festivali. Npr. Dimensions, dosad su bili u pulskoj Areni. Tamo te dileri nutkaju drogom. Umjesto kikiriki kokice, oni nude kokain i mdma...
    Pa onda regge festival Seasplash, tamo i corbicu od dature oce skuhat....
    Svatko ima svoj hit.
    Al nisam ni ja znala da su cajke isto na travi, zapravo bila sam uvjerena da su cajke na kokainu...

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Htjela sam reći,divljana ima...pa tamo gdje ima divljanja.Može biti bilo gdje.Svuda ili nigdje.Gdje će biti divljanja ne određuje muzika.Može se divljati i bez muzike.Itd...
    Ja sam se samo nadovezala na magriz gdje spominje cajke (kao pa zna se).

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cajke su više na alkoholu,ako ćemo pravo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ne znam, valjda je svatko po malo u pravu. Da ja odlučujem, nitko od djece ne bi nikad imao dotivaja s nijednom od ikakvih supstanci. Ali činjenica je da ka znam više ljudi koji su trebali pušiti travu kroz život, bilo bi svima bolje
    I još nešto...spomenuli smo Normabel. Ježim se od ljudi na Normabelu. Znam puno ovisnika i svi su nekako specifični.

Po pitanju droge, ozbiljne droge, ima je na svakom koraku, mala mjesta nisu lišena takvih aktivnosti, dapače, u nali mjestima zima je jako duga i dosadna

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Trina,pa ja sam ta!
    Na normabelu bila u obadvije trudnoće.Sad ga krknem s vremena na vrijeme.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tablete su mi odmah asocijacija na Dolinu lutkica, ako se još netko sjeća.

Sent from my ZTE BLADE A910 using Tapatalk

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa Vidi poruku
    Cajke su više na alkoholu,ako ćemo pravo[emoji38].
    pa to sam i napisala

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Trina,pa ja sam ta!
    Na normabelu bila u obadvije trudnoće.Sad ga krknem s vremena na vrijeme[emoji38].
    e to nisam nikad. ni normabel, ni apaurin... i iskreno, toga me strah. mozda iracionalno, a mozda i ne

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trina,pa ja sam ta!
    Na normabelu bila u obadvije trudnoće.Sad ga krknem s vremena na vrijeme.
    Ne računam trudnoću ni povremeno krkanje Normabelima. Pričam o ljudima koji su godinama svakodnevno pod njim i sličnim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Godinama? A to je vjerojatno canabis populacija od 65 plus, kojima je to dr prepisao za spavanje.. al brijem da ne mislis na te. Zasto bi itko mladji, a da nema neki med. problem, pio normabel godinama? Nista to nije dobro, nijedna ovisnost. A nitko ne krece zapalit cigaretu (npr) s mislju ajde bas da odem i ja u ovisnike.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Godinama? A to je vjerojatno canabis populacija od 65 plus, kojima je to dr prepisao za spavanje.. al brijem da ne mislis na te. Zasto bi itko mladji, a da nema neki med. problem, pio normabel godinama? Nista to nije dobro, nijedna ovisnost. A nitko ne krece zapalit cigaretu (npr) s mislju ajde bas da odem i ja u ovisnike.
    Ima ih koliko oćeš. Ne samo starijih od 65.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa i takvi normabeli su ilegalni. Travu ne valja pusit, ni piti, ni pusiti cigarete ni vuci svasta niti jesti gljive. Ipak, sasvim je drugacije imat partnera ovisnog o duhanu od onog ovisnog o kokainu. I ta ljestvica je osobna i nazalost stogod pametno i istinito sasa napisala ne moze promijenit tu ljestvicu pojedinca.
    A kad partner skriva nesto, imas problem u vezi. I tad je mudro prihvatit da je problem zajednicki jer jedino tako mozes rijesit problem. A sve drugo su nijanse. Da mm poskrivecki pusi, pije, drogira se, krade..., imala bih ogroman problem. Ne jer on radi to, vec jer skriva. Nekako sve bih lakse progutala od skrivanja.

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Ja se njemu obraćam normalnim tonom. Neću s mužem hodat po jajima valjda mogu reći šta hoću a ne da pazim dali će se on uvrijediti

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Slažem se sa Trinom.
    Iako - postaju vidno glupi jer THC ima različito vremensko razdoblje zadržavanja u organizmu u ovisnosti o tome koliko dugo netko konzumira marihuanu. Po tome dakle ispada da je onaj, tko u nekom vremenskom razdoblju redovno konzumira marihuanu, zapravo konstantno napušen. Da prestane na koji dan (onoliko koliko bi THC-u prema učestalosti konzumiranja trebalo da skroz izađe iz organizma), ne bi bio ni glup, ne bi imao ni glup pogled, a idući joint bi djelovao na njega kao i prvi. Provjereno puno puta i to ne samo na meni nego na hrpi ljudi koje znam.

Kad pišete ovako o travi, mladima, cajkama, stvarno se osjećam kao da jako jako ne pripadam ovdje na Rodin forum. Ali nije ni važno, kad krenem pisati kroz neko vrijeme o trudnoći, djeci itd. imat ćemo malo više zajedničkog nadam se.

Anita slažem se da ne trebaš hodati po jajima u razgovoru s mužem ali ako želiš dobiti to da on ne nastavi sa pušenjem trave (a očito želiš) onda poslušaj to što ti cure govore i savjetuju, vjerojatno znaju što pričaju.

Toliko od mene i za idućih 10 dana, idemo na put. Držite mi fige da nam ne pada kiša!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam pisala ali generalno mislim da niti jedna konzumacija ičega sto mijenja svijest nije naročito dobra ni pozitivna ni bezazlena. Ukljucujuci pivu na večer ili aperitiv pred rucak. Ni normabel tu-i-tamo. A ni joint u rekreativne svrhe. Cigarete ne ubrajam u to jer izazivaju samo fizičku ovisnost - trujes sebe, trujes i druge, ali bar si svoj.

Ako su aniti podjednako odbojne sve te droge onda razumijem da sizi na duvanje, ako nisu onda neka razmisli zašto su joj neke prihvatljivije od drugih. O alkoholu su napisane tone studija i sigurno je puno veće zlo i unistavatelj pojedinca, obitelji i društva od trave, a zakonitost mu je osigurana društvenom konvencijom, ne time da nije opasan.

Ne mislim da od povremene konzumacije ičeg od gore navedenog će nastati okorijeli ovisnik ali svakako bi svaki konzument bilo čega od gore navedenog trebao biti svjestan da nije bas posve bezazleno kako neki pisu... i zašto se želi maknuti od svjesne stvarnosti i ima potrebu za kemijskim spojevima izazvano opuštanje, ugodu i sl...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    A ne znam, valjda je svatko po malo u pravu. Da ja odlučujem, nitko od djece ne bi nikad imao dotivaja s nijednom od ikakvih supstanci. Ali činjenica je da ka znam više ljudi koji su trebali pušiti travu kroz život, bilo bi svima bolje
    I još nešto...spomenuli smo Normabel. Ježim se od ljudi na Normabelu. Znam puno ovisnika i svi su nekako specifični.

Po pitanju droge, ozbiljne droge, ima je na svakom koraku, mala mjesta nisu lišena takvih aktivnosti, dapače, u nali mjestima zima je jako duga i dosadna
    Eh, ja sam ovaj tjedan na normabelu i ibuprofenu - bole me križa do besvijesti. Ali da uzmem tako nešto bez hude sile, nema šaMse...

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Kad pišete ovako o travi, mladima, cajkama, stvarno se osjećam kao da jako jako ne pripadam ovdje na Rodin forum. Ali nije ni važno, kad krenem pisati kroz neko vrijeme o trudnoći, djeci itd. imat ćemo malo više zajedničkog nadam se.
    Nemoj da te otjeraju naše bapske spike, ovdje na Filozofskom obitava malo starija ekipa, tvoji su na Prije začeća
    e da, ne idi ni na Zdravlje odraslih
    Posljednje uređivanje od Argente : 07.02.2019. at 09:33

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj da te otjeraju naše bapske spike, ovdje na Filozofskom obitava malo starija ekipa, tvoji su na Prije začeća
    Trebalo bi prilikom registracije staviti neki disklejmer.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kužiš Riri, ima nas ovdje s djecom rođenom u istom desetljeću u kojem si i ti rođena (ako ti je to u nicku godište)...
    Malo nam je to možda sve prebrzo došlo. Došla djeca na rod, a ni mi još nismo za baciti. Treba to sad nekako uklopiti.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

No evo jednog problema kojeg mi primipare vetuste nemamo

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja nisam počela rano s izlascima. Nisam ni pila ni pušila a kamoli još šta gore. A kad vidim mlade danas grozim se a imam prilike vidjeti jako često jer živim blizu jednog noćnog kluba i to je užasno[/QUOTE]
    Samo neki ljudi mogu se ravnati prema vrijednostima koje su izvan njih,bez da propituju i isprobavaju. Čini se da si ti takva osoba.
    Tvoj muž vjerojatno cijeni tvoje vrijednosti, zato te odabrao za ženu. Međutim, moguće je da postoje trenuci kad živo zagusti i kad mu treba neki ispušni ventil. S obzirom na način na koji pišeš( a objektivno vas ne poznam) čini se da on misli da ti ne bi razumjela.
    Ovu sitacija je sjajna prilika da propitate svoje vrijednosti .Ako omekšate odnos i ljubav i razumjevanje stavite na prvo mjesto,u budućnosti će vam biti bolje.
    Naime, djeca koju si rodila prolazit će sličan proces u pubertetu. Možda imaju tvoj karakter a možda i nemaju. S iskustvom tolerancije prema mužu lakše ćeš njih razumjeti kad krenu isprobavati život. Ako ne ‘ omekšaš’ , velika je vjerojatnost da će i oni razviti paralelan život o kojem nećeš znati ništa.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

živo= život

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

‘Omekšati’ za mene ne znači ‘ ajdmo svi piti, pušiti, ...’. Meni je to više stav da da ljudi imaju pravo misliti drugačije od mene. Nitko nije vlasnik istine niti je može spoznati u potpunosti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na zdravlju odraslih su vjezbacice, to djelomicno popravlja situaciju.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

Na zdravlju odraslih su vjezbacice, to djelomicno popravlja situaciju.
    mislis?
    aj razmisli koji je prosjek godina tamo

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Da ste mlade ne bi morale ni vježbat

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    mislis?
    aj razmisli koji je prosjek godina tamo
    Nije vazno.
    Neke su u aktivnije i u boljoj formi od prosjecne osobe u dvadesetima.

Stranica 9 od 18 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •