Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
Radi se o slijedecem:
Dijete je upuceno na Srebrnjak zbog koznih osipa i kihanja u vrijeme ambrozije.
Utvrđene su neke alergije i narucen je na taj test.
Obavio je test i on je pozitivan - dijagnoza astma

Uvedena odmah trajna terapija.
Dijete koje u zivotu nije popilo antibiotik, nikad ne kaslja, nije nikad popio sirup protiv kaslja, nikad upala grla, uha,...
Nikad nismo bili kod dr. zbog respiratornih problema,... dobilo trajnu terapiju za astmu.
Kako, zasto,...?
Ne znam nista o astmi. Da li je to "preventiva"?
Terapija: Alvesco spray, Ventolin, Nixar tbl.
Ina ti je već sve napisala.... Nisu problem simptomi (može i bez njih) nego je kritična plućna funkcija. Alergije često drastično oslabljuju plućnu funkciju, a posljedica toga je da krv ne dobiva dovoljno kisika. Zdravoseljački - ova terapija (za alergičare je ista kao i za astmu - to ima moj mlađi sin i on je na trajnoj terapiji od prije polaska u školu pa do sedamnaeste godine. Tek lani su mu u nalaz napisali "astma u remisiji". U svakodnevnom životu ništa se posebno ne vidi, aliiii kad je preskočio terapiju, bio je umoran, slabe koncentracije, dijete s kratkim fitiljem itd... Morao je odustati od atletike. Ne brojim koliko smo puta čak i uz terapiju jurili na hitnu, a zadnjih par godina ventolinu istekne rok trajanja prije nego ga zatreba. Čovječe, jednom mi je susjed u 3 ujutro zvonio na vrata i pitao da li imamo ventolin... Imali smo. Bome, da je meni trebalo, i ja bih to napravila. Imali smo babyhaler koji smo poklonili isto nekome na forumu kad ga je prerastao, ali to je način života.

Nije to bauk,ali ventolin moraš imati doma u slučaju hude sile, da se ne nađeš u situaciji da moraš zvati hitnu, a oni ne dođu. Astma sama po sebi kod mog sina nije bauk, ali je jako gadna u kombinaciji s drugim bolestima i stanjima.

Prilagodba načina života - imaš na Srebrnjaku astma školu (sigurno su te pitali da se prijaviš) a dobiješ i one upute za kontrolu okoliša. Ček malo, stavljala sam ja to na forum, potražit ću i napisati opet. Ali do tada - moji sinovi NIKAD u životu nisu legli bez pranja kose, ne zato jer su prljavi, nego je to preventiva za ljude s peludnim alergijama i alergijama na grinje. Imam u njihovoj sobi zavjese od markizeta koje se peglaju, ali su guste i kroz njih ne prodire pelud. Zračimo kratko i pazimo da ne ulazi pelud. Imamo vodeni usisavač već 1000 godina, a mali štapni za preventivna usisavanja. Izbacili smo otvorene police s knjigama. I tako dalje... Idem tražiti proceduru za kontrolu mikroklime u domu.