Ina ti je već sve napisala.... Nisu problem simptomi (može i bez njih) nego je kritična plućna funkcija. Alergije često drastično oslabljuju plućnu funkciju, a posljedica toga je da krv ne dobiva dovoljno kisika. Zdravoseljački - ova terapija (za alergičare je ista kao i za astmu - to ima moj mlađi sin i on je na trajnoj terapiji od prije polaska u školu pa do sedamnaeste godine. Tek lani su mu u nalaz napisali "astma u remisiji". U svakodnevnom životu ništa se posebno ne vidi, aliiii kad je preskočio terapiju, bio je umoran, slabe koncentracije, dijete s kratkim fitiljem itd... Morao je odustati od atletike. Ne brojim koliko smo puta čak i uz terapiju jurili na hitnu, a zadnjih par godina ventolinu istekne rok trajanja prije nego ga zatreba. Čovječe, jednom mi je susjed u 3 ujutro zvonio na vrata i pitao da li imamo ventolin... Imali smo. Bome, da je meni trebalo, i ja bih to napravila. Imali smo babyhaler koji smo poklonili isto nekome na forumu kad ga je prerastao, ali to je način života.
Nije to bauk,ali ventolin moraš imati doma u slučaju hude sile, da se ne nađeš u situaciji da moraš zvati hitnu, a oni ne dođu. Astma sama po sebi kod mog sina nije bauk, ali je jako gadna u kombinaciji s drugim bolestima i stanjima.
Prilagodba načina života - imaš na Srebrnjaku astma školu (sigurno su te pitali da se prijaviš) a dobiješ i one upute za kontrolu okoliša. Ček malo, stavljala sam ja to na forum, potražit ću i napisati opet. Ali do tada - moji sinovi NIKAD u životu nisu legli bez pranja kose, ne zato jer su prljavi, nego je to preventiva za ljude s peludnim alergijama i alergijama na grinje. Imam u njihovoj sobi zavjese od markizeta koje se peglaju, ali su guste i kroz njih ne prodire pelud. Zračimo kratko i pazimo da ne ulazi pelud. Imamo vodeni usisavač već 1000 godina, a mali štapni za preventivna usisavanja. Izbacili smo otvorene police s knjigama. I tako dalje... Idem tražiti proceduru za kontrolu mikroklime u domu.

Odgovori s citatom