Moja doma svako malo počne navaljivati da hoće psa. To svaki put riješimo kad joj kažem da će za probu prvo svaki dan ujutro prije škole i navečer poslije treninga uzet lajnu i šetati svog imaginarnog psa, pa kakvogod vrijeme bilo. Usput mora donijeti bar jednu nepociscenu pseću kakicu u vrecici kao da je njenog psa. Dodatno, trebala bi usisavati dlake svaki dan, prat mu šape nakon izlaska svaki put prilikom ulaska u kuću, četkati ga svaki dan kad se linja, troškove hrane, veterinara i sl bi snosili mi. Svaki put odustane. Ne vidim kako bi mali pas bio nezahtjevan osim ako netko ima 6-8-članu obitelj pa da dijele poslove po nekom rasporedu. Plus, s kim će se pas igrati dok smo mi na poslu 8-18 a djeca u školi? I ne može na put s vama kad idete negdje avionom, čak i kad ima opcija transporta u nekim zemljama je zbog bjesnoće obavezna i višetjedna karantena pa onda ga moraš dati familiji na čuvanje ili plaćati smještaj. Puno puno brige.

Imala sam papigicu, redoviti smo je puštali iz kaveza i bila je jako pitoma, a moj zadatak je bio nakon svakog pustanja počistiti gdje se pokakala. Ako pratiš i odmah čistiš nije puno posla, inače su mazne, igraju se s igračkama u kavezu, prepoznaju te, igraju se s tobom, bas se vidi da su inteligentne i društvene - simpa ljubimci samo je potreban veliki oprez da ne odleti van jer to obično znaci sigurnu smrt.