Imam akvarij s tropskim ribicama i svom tehnikom u njemu, uključujuću automatsku hranilicu.
Najnormalnije odemo na mjesec dana i ostavimo akvarij i sve bude u redu kad se vratimo.
Problem bi, pretpostavljam, bio kad bi nestalo struje na duže vrijeme, ali to se nikad nije dogodilo.
Manji nestanci struje nisu problem, a hranilica je na baterije.
S akvarijem koji je uhodan uopće nema puno posla.
Jednom mjesečno pola sat za čišćenje filtera i dodavanje vode jer dio uvijek ispari.
Ribice nisu ljubimci jer ne možeš s njima nikakav kontakt uspostaviti. Akvarij je lijepi ukras stana. Poput slike na zidu i ništa više.
Imam i malog psa.
Pas je živo biće koje traži stalnu njegu i pažnju i ne može ostajati sam.
Ide svuda s nama. Može u avion, katamaran. Jedino ga u autobus na Malom lošinju nisu htjeli primiti pa onda nismo ni putovali s tim prijevoznikom.
U ovih šest godina što je Bobby s nama niti jednom nisam bila nigdje gdje psima nije dopušten ulaz. Npr. toplice.
Tamo gdje on ne može ući, mi ne idemo.
Tako da nam je život, zapravo, podređen njemu.
On nam je velika radost, velika ljubav i velika obaveza.
Prošli mjesec je bio bolestan. Muče ga kamenci u mjehuru. Veterinara sam platila malo manje od 2000 kn. Svaki drugi dan je išao na UZV da se vidi gdje je najveći kamen koji mu je začepio ureteru pa nije mogao mokriti i svaki dan je išao na injekcije protiv bolova, antibiotike i kajtijaznamsevne...
Da, 2000 kn je otišlo na njegovo liječenje i nije gotovo.
Tko to ne može platiti, bolje da ne uzima psa.