Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 315

Tema: Prihodi u kućanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Lili, Pikula nije na otoku.
    A Ifi je, čini mi se, otišla nakon što je dobila ban zbog, ne sjećam se više čega.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kako ne, da nije mijenjala planove?
    Sjećam se jako dobro da je pisala o tome, radilo se o mislim franc. otoku u kanalu između UK i Francuske.

Jedino ako nisu mijenjali smjer selidbe, što je moguće

Imam slonovsko pamćenje za geografske pojmove.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ne, da nije mijenjala planove?
    Sjećam se jako dobro da je pisala o tome, radilo se o mislim franc. otoku u kanalu između UK i Francuske.

Jedino ako nisu mijenjali smjer selidbe, što je moguće

Imam slonovsko pamćenje za geografske pojmove.
    Je pikula je na nekom otoku
    Ali otok pripada engleskom podrucju
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.02.2019. at 21:39

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I kod nas su zaradjeni novci nasi, ali stjecajem okolnosti ce morati postati pravno moji.

Uzasan, uzasan osjecaj i odgovornost, plus raznorazni scenariji koji mi prolaze kroz glavu. I dalje se ne toliko potajno nadam da postoji plan B.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Znam da mi je La Manche apsolutno asocijacija.
    Sad sam kurioza i za nju
    Al ti je pun inbox ajd isprazni ga.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jesam, Lili

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa imati svoje prihode ne znači imati figu u džepu. Onda se svako razmišljanje o budućnosti može smatrati nekom vrstom kalkuliranja.
    X.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Peterlin,
    Ima sposobnih žena za čišćenje.
    Ali koliko vidim i znam, drugi problem je veći od ovog o čemu pišeš.
    Plaćanje.
    Nevjerojatno kako je nekim ljudima teško platiti čišćenje.
    Mnogi bi za 20-25 kn/sat pa da im žena pozlati stan za 100 kn, a to ne ide.
    Kvalitetna čistaćica košta puno više.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Koja je cijena čistilice u ZG po satu? U smislu da vam dolazi 1xtjedno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

40, 50 kuna?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam mladoj susjedi plaćala 50 kn/h i bila je odlična, ali je otišla u inozemstvo. Da sam joj platila i duplo više, sumnjam da bih je uspjela zadržati...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A to bi joj dala po satu 100 kn?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A to bi joj dala po satu 100 kn?
    Pa nema veze - ne može živjeti od toga, a ni ne želi. Našla je posao njegovateljice u inozemstvu. Po struci je med.sestra.

O tome sam govorila - kad je netko dobar u tom poslu, obično je dobar i u brojnim drugim bolje plaćenim i stručnijim poslovima.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.02.2019. at 13:34

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam tek sad shvatila da vi pisete o ifi, da se ona rastala.. Ah... Sve nas ocito zivot moze iznenadit.. Kad dode do rastave, najlaksi dio je taj financijski.
    Juanitu sam imala kad sam imala vise novaca. S tim da se ja ovdje uvijek u tim financijskim pricama osjecam sparno i izuzetno organizirano. Nas sestero je neko vrijeme zivilo od 9 000 kn i nemam dojam da nam je nesto falilo.
    Cijena cistacice po satu u mom kraju je deset eura. I to mi se cini postenim.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Cijena cistacice po satu u mom kraju je deset eura. I to mi se cini postenim.
    U DU nema cijene, koliko god novaca nudiš, ne možeš naći. A kad je nađeš, platiš joj duplo od onog što si prvotno nudio samo da ostane.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    U DU nema cijene, koliko god novaca nudiš, ne možeš naći. A kad je nađeš, platiš joj duplo od onog što si prvotno nudio samo da ostane.
    pa normalno, čistačica brodova u firmi tu pored mene ima veću plaću od mene, mislim na godišnjoj razini da smo tu negdje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha ha pa nema niti u selu gdje ja ljetujem, a kako bi bilo u DU. Odnosno, možda bi ti netko i počistio zimi, ljeti nema šanse.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Peterlin nije ona otišla jer si joj dala do 50
    Nego jer joj netko nije dao ni 30

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

pa rekla je seni da smijemo maštat još i više, čak toliko da i mi zarađujemo više od muškaraca

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Realno kutija cigareta dnevno to je 25x30=750kn
    A to si jako puno Hrvata priusti.
    Znači da si i spremacicu 1x tjedno mogu priustiti.
    Ali prioriteti....
    Posljednje uređivanje od sillyme : 20.02.2019. at 19:50

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

možda bih ljeti mogla ja njoj poć malo peglat i čistit po kući

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    možda bih ljeti mogla ja njoj poć malo peglat i čistit po kući
    Pa ako čovjek hoće zaradit, pa i zaposliti se, mislim da danas tu zapravo nema prepreke. Drugo nešto je ako imaš ideju što točno želiš raditi, ili koju vrstu poslova.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa i moja sestra se u ZG mučila s nalaženjem osobe za održavanje kućanstva, i uopće nisu našli rješenje, tj. njeni i dalje ima osobu koja ok kuha, sve ostalo radi prilično loše, a još tu i tamo malo i ukrade.
    Nama dolazi jednom tjedno jedna izvrsna gospođa, koja se inače jako dobro uklapa u priču o ženi kod kuće...Uzdržavana domaćica s troje djece, kad joj je bilo dosta braka kakvog je imala je otišla i snašla se tako da živi dobro od svog rada. S obzirom na okolnosti, ne moram ni reći koliko se njen rad cijeni. Troje djece (sad već odrasle) je s njom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I čistiti treba znati ..

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Od dugogodišnjih domaćica, sad mi padaju napamet još (barem) dvije (nisu se razvele :D) koje su počele radit kad su djeca ponarasla. Jedna je iskoristila priliku i pokrenula svoj posao, i to u prilično zrelim godinama, a druga počela slikat, pa izlagat, pa prodavat slike, pa otvorila galeriju u centru, putuje i nema gdje je nema (na užas svoje petero djece, od kojih je jedno moja dobra prijateljica).
    Znam da je anegdotalno, ali eto da malo razigramo tu sliku domaćice koja je nakon 20 godina doma više manje za ništa.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zasto 'na uzas'?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni su domacinski poslovi toooooooliko zatupljujuci, dosadni, nezanimljivi... Osjecala sam na zadnjem porodiljnom kako doslovce postajem sve usporenija i bezvoljnija za ista, ko da mi je pol mozga odumrlo. Drago mi je da nekima odgovara bit doma cijele dane, ali ja fakat ne bi.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su domacinski poslovi toooooooliko zatupljujuci, dosadni, nezanimljivi....
    I meni, strava i užas. A nije ni čudo, kad ih stalno moraš ponavljati, a rezultati nisu trajni. I nema im kraja. Jednu hrpu veša ispeglam, već druga čeka. Izribam cijelu kuhinju, nakon ručka već je sva zašpricana i pun sudoper tanjura. I tako ukrug.
    A prašina, otkud li se samo stvara, pa to više nije normalno

uglavnom, ja sam odustala. Čistim baš kad ne mogu više gledati koliko je nešto prljavo, a ustvari se stalno nadam da će dosaditi mojim dečkima pa da oni počnu čistiti

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa oni bi radije da im malo više čuva djecu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa oni bi radije da im malo više čuva djecu
    Eto kad se pretjera u attachment parentingu - nikad im dosta .

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

stim se slaze i MM, on to stalno govori. svako ko je imalo sposban i okretan naci ce nacina za bolji posao.
    ali satnica za ciscenje nije mala. jasno mi je da to nije stalni posao, ali tete koje to rade jako dobro bome imaju punu stanicu i mislim da su bolje placene od mene.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lutrija je naša furka

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sa 30 godina bih možda nešto i našla .. sad sa 50 bih samo ležala na kauču

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Sa 30 godina bih možda nešto i našla .. sad sa 50 bih samo ležala na kauču
    Ja imam 57 i tri tjedna sam samo ležala na kauču jer mi se ukliještila kičma. Bome, ne bih pristala na to kao trajno stanje...

Što bih radila? Pa ima togaaa.... Iz rukava - da je negdje u blizini tečaj tkanja na tkalačkom stanu, to bi me zanimalo.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Iz rukava - da je negdje u blizini tečaj tkanja na tkalačkom stanu, to bi me zanimalo.
    evo i mene točno ovakve pizdarije zanimaju
    ali znam da nema života od toga (vjerojatno zapravo postoji netko tko se obogatio od toga, ali ta iznimka je daleko od univerzalnoga pravila)

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

betty ti ustvari zamišljaš nešto ko u Call me by your name, ah evo nabrala sam breskve svoje iz vrta i napravila domaći sok, a imam ženu koja mi sinu gaće pegla

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    betty ti ustvari zamišljaš nešto ko u Call me by your name, ah evo nabrala sam breskve svoje iz vrta i napravila domaći sok, a imam ženu koja mi sinu gaće pegla

da, baš to!

intelektualci u polju, sa milijunima na bankovnom računu

zapravo hoću reći, da mi ne treba novac, vjerojatno bih se bavila nečim tako "staromodnim" i zapravo neprofitabilnim
    i da je lako veličati takve poslove kada ti ne treba novac

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam plaćala jedan zadatak + podovi i prašina 200 kn. Nekako sam s tim zadacima bila nesretna. Zadaci su: prozori, balkoni, pećnica, pločice u kupaoni...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne isplati se imati oročenu štednju. Na nju se plaća porez na kamate. Na a vista štednju se ne plaća porez, a kamata je nikakva i na jedno i na drugo.
    A što se tiče novaca u braku, sve je zajedničko kod nas. Muž zarađuje, ja upravljam.
    A i sa nekretninama i pokretninama se da lijepo zaraditi. Ako su na pravom mjestu ili ako imaju više od 10m (ploveća pokretnina, sa jedrom npr.)
    Može se zarađivati i bez radnog odnosa. I pritom uživati u životu. Naravno, ako si prije zaradio za uživanje. Ili naslijedio, ako imaš više sreće.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A što se tiče novaca u braku, sve je zajedničko kod nas. Muž zarađuje, ja upravljam.
    Svaka vama čast Beti, ali zajedničko je dok ste zajedno
    Sasvim sam sigurna da ćete zauvijek ostati zajedno, ali ja sam nekako skeptičnije prirode i nikad ne bih sva jaja u jednu košaru stavila

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa nije Beti3 luda da se rastavlja

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa nije Beti3 luda da se rastavlja

No da nije bilo mene, ne bi bilo ni mogućnosti zarade. Lakše mi bilo gurati njega, nego sebe. Ja sam kuća, djeca tip.
    Usput, betty, nema brige ni od moguće rastave, dovoljno sam pametna da nisam ovisna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[QUOTE=Beti3;3088579]
    No da nije bilo mene, ne bi bilo ni mogućnosti zarade. Lakše mi bilo gurati njega, nego sebe. Ja sam kuća, djeca tip.
    Usput, betty, nema brige ni od moguće rastave, dovoljno sam pametna da nisam ovisna. [/QUOTE

A I dovoljno ga nema doma pa ga se zaželis kad dode
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.02.2019. at 07:07

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja se nadam ostati s MM jos duuugo, ali volim imati svoj racun. Iako on ima punomoc na njega kao i ja na njegov, moja placa kad sjedne mi daje neki mir.
    najgori periodi mog zivota su bili dok sam volontirala, pa sam imala jako mali prihod (1000 kn/mjesecno), pa nisam mogla bas participirati za zivot.
    a drugi je bio na porodiljnom, pogotovo na onih drugih 6 mjeseci, kad je naknada ako se dobro sjecam bila oko 2500 kn.
    osjecala sam se kao da muza molim za svaku sitnicu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ko spajka

Nije beti luda, a da nema još jedna beti na nekom drugom kontinentu (sorry beti, al sam imala slučaj u široj obitelji)

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kod nas je isto sve naše. Bilo je razdoblja kad je on radio a ja nisam i kad sam ja radila a on nije i ni jedan ni drugi se u tome nismo osjećali dobro. Volimo taj jedan osjećaj slobode, neovisnosti a i osjećaj da doprinosimo zajedno.
    Meni je mama od malih nogu 'ispirala' mozak da moram raditi i imati svoj novac da ne ovisim o nikome u životu a uz to mi je i stalno ponavljala: Nisam te ja tako pametnu rodila da nekome pereš i kuhaš

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Moj je muž svojedobno rekao da bi on rado da ja imam plaću od 10k i da on može stat doma s djecom i brinuti se o kući.
    Nije svaki muškarac ove nove generacije takav da bi ženu u kuću a on na posao. Da se referiram na 1.str.rasprave.
    Ovako moramo oboje radit, a ja još svoj posao obožavam i ne bih bila samo doma cijeli dan za nikoje novce. Sad sam na porodiljnom pred porod, mala u vrtiću, samo tražim po kući šta treba radit. I imam neke online edukacije i sl.
    Što se tiče teme s koje se dosta skrenilo, mislim da se na selu da živjet s 7k kn nakon svih režija, da ako se cura slaže, nije nikakvi bed da je kući s djecom, da se bavi vrtom i kojim hobijem uz to.
    A na temu koja se potegla ovdje da kućanice nakon xy godina zažale što su bile kući, i da odmah treba računat na to da moraš biti neovisna financijski i da će te kad tad muž ostavit, ne znam što bih rekla. Žene moje, pa malo više optimizma. Znam da su neke iskusile to iz prve ruke, da su muškarci često takvi kakve opisujete, ali da će se to 100% dogodit i da će cura zažalit, ne vjerujem. Pa koliko je mladih cura u 20ima koje će takvo nešto i tražit. Da muž radi i zarađuje, a one će po kavama s frendicama i laganini gurat kolica.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    A na temu koja se potegla ovdje da kućanice nakon xy godina zažale što su bile kući, i da odmah treba računat na to da moraš biti neovisna financijski i da će te kad tad muž ostavit, ne znam što bih rekla. Žene moje, pa malo više optimizma. Znam da su neke iskusile to iz prve ruke, da su muškarci često takvi kakve opisujete, ali da će se to 100% dogodit i da će cura zažalit, ne vjerujem. Pa koliko je mladih cura u 20ima koje će takvo nešto i tražit. Da muž radi i zarađuje, a one će po kavama s frendicama i laganini gurat kolica.
    Pa ne mislim da je itko išao prijetiti kućanicama da će ih muž ostaviti ali se isto tako ne bih složila je to pitanje postojanja ili nepostojanja optimizma.
    Mogućnost financijske neovisnosti je nešto što su moji roditelji meni nametnuli kao imperativ (kao kod mitovski) i ja se s njima potpuno slažem i taj imperativ mislim prenijeti na vlastitu djecu. Pod neovisnošću mislim i na onu od supružnika i na onu od roditelja.
    I ne radi se samo o mogućnosti razvoda - brakovi nažalost mogu završiti i smrću supružnika, a mislim da tu optimizam ne pomaže, kao ni kod razvoda.
    Uostalom, svi mi nekako mjerimo sebe, što smo, što imamo, što nosimo u sebi (vještine i znanja), koliko smo sposobni biti samostalni i mislim da je ta sposobnost jednako vrijedna kao i sposobnost skladnog suživota sa supružnikom

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

delavče, ajde pitaj curu bi li željela živjeti od kamata u vikendici u Provansi i popunjavati vrijeme tečajevima starih zanata...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nema to puno veze s optimizmom što ne znači da netko tko želi i može, bio to muškarac ili žena ne smije ostati kući.
    Realno je da kad je jedan kući i bez prihoda da uvijek postoji mogućnost da ostane sam, bilo razvodom ili smrću onog drugog. Isto tako mnoge žene koje trpe nasilje ostaju samo zato jer nemaju prihoda i nisu neovisne.
    Uključiti se na tržište rada u starijoj dobi bez radnog staža je u našim prilikama izuzetno teško.
    Svoju J. ću i ja odgajati u tom smjeru kao što je i mene mama.

Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •