Ja sam se uhvatila u razmišljanju što bih da imam love kao npr. Bill Gates.... Paaa...ne znam, vjerojatno bih uložila u neke projekte, što radi i on. Evo, ulaže u industriju, nove tehnologije, upravljanje otpadom, željeznice.... Sve mi to ima smisla. Ovdje sam našla u što je ulagao 2018:
Poanta: ne znam baš da li bi mi život bio ispunjen da mogu samo ležati na kauču kao onaj morž/tuljan o kojem smo razgovarali.... Našla bih si nešto zabavno, korisno i humano. Kad bolje razmislim, to radim(o) i sada. Imam nešto dionica (manje nego prije, neke su mi oteli), imam neku oročenu štednju (isto ne puno), imam životno osiguranje, djeca imaju stambenu štednju dugoročnu i svoje račune, imamo nešto nekretnina (isto tek toliko da se ne može reći da smo bez njih) ali svime time se treba baviti.Ticker,Name,Sector,Industry,Dividend Yield,Dividend Safety
CNI,Canadian National Railway Company,Industrials,Railroads,1.70,95
CAT,Caterpillar,Industrials,Construction Machinery and Heavy Trucks,2.53,90
KOF,"Coca-Cola FEMSA, S.A.B. de C.V.",Consumer Staples,Soft Drinks,2.81,84
CCI,Crown Castle International Corp. (REIT),Real Estate,Specialized REITs,3.75,61
ECL,Ecolab,Materials,Specialty Chemicals,1.10,95
FDX,FedEx Corporation,Industrials,Air Freight and Logistics,1.44,70
TV,"Grupo Televisa, S.A.B.",Communications,Cable and Satellite,0.62,59
MSFT,Microsoft Corporation,Information Technology,Systems Software,1.70,98
UPS,United Parcel Service,Industrials,Air Freight and Logistics,3.29,77
WBA,Walgreens Boots Alliance,Consumer Staples,Drug Retail,2.36,89
WMT,Walmart,Consumer Staples,Hypermarkets and Super Centers,2.04,80
WM,Waste Management,Industrials,Environmental and Facilities Services,1.88,80
Ako imaš zemlju - glupo je držati je zapuštenom. Ako imaš nekretninu, treba to održavati. Ako imaš privatni biznis - treba se time baviti. Ako nemaš pa radiš negdje -isto treba ulagati u svoje znanje i rad. Niš bez toga. Svaka čast renti, ali to je za penziJonere.