Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 315

Tema: Prihodi u kućanstvu

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    A na temu koja se potegla ovdje da kućanice nakon xy godina zažale što su bile kući, i da odmah treba računat na to da moraš biti neovisna financijski i da će te kad tad muž ostavit, ne znam što bih rekla. Žene moje, pa malo više optimizma. Znam da su neke iskusile to iz prve ruke, da su muškarci često takvi kakve opisujete, ali da će se to 100% dogodit i da će cura zažalit, ne vjerujem. Pa koliko je mladih cura u 20ima koje će takvo nešto i tražit. Da muž radi i zarađuje, a one će po kavama s frendicama i laganini gurat kolica.
    Pa ne mislim da je itko išao prijetiti kućanicama da će ih muž ostaviti ali se isto tako ne bih složila je to pitanje postojanja ili nepostojanja optimizma.
    Mogućnost financijske neovisnosti je nešto što su moji roditelji meni nametnuli kao imperativ (kao kod mitovski) i ja se s njima potpuno slažem i taj imperativ mislim prenijeti na vlastitu djecu. Pod neovisnošću mislim i na onu od supružnika i na onu od roditelja.
    I ne radi se samo o mogućnosti razvoda - brakovi nažalost mogu završiti i smrću supružnika, a mislim da tu optimizam ne pomaže, kao ni kod razvoda.
    Uostalom, svi mi nekako mjerimo sebe, što smo, što imamo, što nosimo u sebi (vještine i znanja), koliko smo sposobni biti samostalni i mislim da je ta sposobnost jednako vrijedna kao i sposobnost skladnog suživota sa supružnikom

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nema to puno veze s optimizmom što ne znači da netko tko želi i može, bio to muškarac ili žena ne smije ostati kući.
    Realno je da kad je jedan kući i bez prihoda da uvijek postoji mogućnost da ostane sam, bilo razvodom ili smrću onog drugog. Isto tako mnoge žene koje trpe nasilje ostaju samo zato jer nemaju prihoda i nisu neovisne.
    Uključiti se na tržište rada u starijoj dobi bez radnog staža je u našim prilikama izuzetno teško.
    Svoju J. ću i ja odgajati u tom smjeru kao što je i mene mama.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Od dugogodišnjih domaćica, sad mi padaju napamet još (barem) dvije (nisu se razvele :D) koje su počele radit kad su djeca ponarasla. Jedna je iskoristila priliku i pokrenula svoj posao, i to u prilično zrelim godinama, a druga počela slikat, pa izlagat, pa prodavat slike, pa otvorila galeriju u centru, putuje i nema gdje je nema (na užas svoje petero djece, od kojih je jedno moja dobra prijateljica).
    Znam da je anegdotalno, ali eto da malo razigramo tu sliku domaćice koja je nakon 20 godina doma više manje za ništa.
    Mislim da neke od njenih petoro djece poznajem
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 20.02.2019. at 15:43

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A muža nogometaša?

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Pa čim se vi to bavite kad si možete platit i čistačice. Da krenem i ja....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nije bas da mozemo. Ja bih rado imala čistačicu, al mislim da bi ta pobjegla vrišteći.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Nema to puno veze s optimizmom što ne znači da netko tko želi i može, bio to muškarac ili žena ne smije ostati kući.
    Realno je da kad je jedan kući i bez prihoda da uvijek postoji mogućnost da ostane sam, bilo razvodom ili smrću onog drugog. Isto tako mnoge žene koje trpe nasilje ostaju samo zato jer nemaju prihoda i nisu neovisne.
    Uključiti se na tržište rada u starijoj dobi bez radnog staža je u našim prilikama izuzetno teško.
    Svoju J. ću i ja odgajati u tom smjeru kao što je i mene mama.
    Ja radim za mm-a, tako se poklopilo. Jedan od najvećih strahova mi je da će se njemu nešto dogoditi, ja neću moći samostalno voditi posao i da neću djecu moći "othraniti". S druge strane imam ogromno iskustvo, znam posao koji radim, jedino što ponuda poslova nije baš neka...al ajde.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije bas da mozemo. Ja bih rado imala čistačicu, al mislim da bi ta pobjegla vrišteći.
    SVE si objasnila

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    SVE si objasnila
    Sestro
    Šta je tu je.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ogromna je pomoć imati ženu 1xtj. na 4h (160kn). Meni moja skuha ručak i opere kuh. elemente, usisa i opere podove, oriba kupaonu i WC, ovlaš usput očisti prašinu. Koji put pripremim stvari da bude jednostavan brzinski ručak pa umjesto duljeg kuhanja, opere prozore, čisti vrhove ormara i elemenata i sl.
    Kad se sjetim na kakve bi mi gluposti tih 160kn lako otišlo kroz tjedan...
    Imali smo sličnu tetu i kad se rodila mala, ali onda je došla kriza 2009. pa je u općoj sječi troškova stradala i teta.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ja si recimo ne mogu priuštiti čistačicu, premda uopće nemam malu plaću za hrvatske pojmove. Odnosno, ne mogu si redovito priuštiti čistačicu, jednom mjesečno za veće pospremanje sam i ja prije krize znala plaćati.

Ali 650-800 kuna mjesečno za čistačicu, to mi je jednostavno prevelik trošak.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jasno, gledaš uvijek prioritete.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam probala imati cistacicu. Ona nije pobjegla, ali nista nikad nije ni pospremila.

Mislim, stvarno nisam picajzla, trebala je pomoci oko nekih osnovnih stvari. Bila sam cak i fotkala njen rad, cisto da dokazem sama sebi da nisam luda.

Mi smo trenutno u situaciji da si mozemo priustiti, teoretski, neke od ovakvih usluga. Problem je u tom sto nam je stopa nezaposlenosti nikakva i nemoguce je naci (kvalitetnog) radnika. Nekvalitetni samo skacu s posla na posao.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Realno kutija cigareta dnevno to je 25x30=750kn
    A to si jako puno Hrvata priusti.
    Znači da si i spremacicu 1x tjedno mogu priustiti.
    Ali prioriteti....
    Posljednje uređivanje od sillyme : 20.02.2019. at 18:50

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma, ovo "prioriteti" zvuči malo docirajuće, htjedoh reći da gledaš što ti je zaista važno u određenom trenutku. Da mogu trenutno sagnuta rifljati, rifljala bih i ja sama. Ovako ukineš nešto drugo (ili mnogo drugog) na što si dosad trošila pod normalno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam za jako puno Hrvatsa, ja sasvim sigurno ne potrošim 750 kuna na cigarete mjesečno. Meni je cifra od 600-800 kuna mjesečno značajna cifra, 800 kuna me recimo koštaju dječje aktivnosti mjesečno, tako da to uopće nije neki zanemarivi iznos.

Nemam što reći nego da mi je drago ako si to dosta ljudi može priuštiti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

omg koliko ja znam situacija da je žena zarađivala ili zarađuje, a muškarac je kod kuće. Posebno u današnje vrijeme kad je hrpa ljudi ostajala bez posla ili nije mogla naći posao, nema mi tu ništa posebno neobično.

Jedino što moram priznati da ti muškarci kućanci nisu baš u potpunosti preuzimali brigu o djeci i kući onako kako to rade žene koje su kućanice.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije Beti3 luda da se rastavlja

No da nije bilo mene, ne bi bilo ni mogućnosti zarade. Lakše mi bilo gurati njega, nego sebe. Ja sam kuća, djeca tip.
    Usput, betty, nema brige ni od moguće rastave, dovoljno sam pametna da nisam ovisna.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Godinama nisam radila, par godina sam bila na pola plaće, sad zarađujem solidno za hr prilike.
    U odnosu mm i mene ništa nije bilo drugačije nego je sad, uvijek su to bili naši novci. Ali je sad lakše u financijskom smislu. Rasterećenije. I ja se osjećam korisnije u smislu participiranja u životnim troškovima, a on nema pritisak da ovisi o samo o njemu. To je važno i dobro. Za mene i za nas.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[QUOTE=Beti3;3088579]
    No da nije bilo mene, ne bi bilo ni mogućnosti zarade. Lakše mi bilo gurati njega, nego sebe. Ja sam kuća, djeca tip.
    Usput, betty, nema brige ni od moguće rastave, dovoljno sam pametna da nisam ovisna. [/QUOTE

A I dovoljno ga nema doma pa ga se zaželis kad dode
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.02.2019. at 06:07

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, opet smo na istoj temi kao kod peglanja i ostalih kućanskih poslova....hehehe.... Ne zato jer nam je zanimljiva, nego zato jer je to život.

Ne bih imala ništa protiv zarađivati, a da mm bude doma, ali nisam baš sigurna da bi se NJEMU to svidjelo. Moj odgovor je pola-pola, podjela po afinitetima (ono što volimo, radimo s guštom, ono što ne volimo - podijelimo i napravimo na najbrži način da se što prije riješimo). Mi koristimo kućne poslove za druženje s već odraslom djecom i međusobno, ali trebale su godine da se uspješno organiziramo. Sad polako primjećujem da nismo više tako efikasni, jer se rasipamo (imamo ostarjele roditelje i druge članove obitelji na raznim stranama) ali vidim svjetlo na kraju tunela - čim sinovi polože vozački, hehehe....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni su domacinski poslovi toooooooliko zatupljujuci, dosadni, nezanimljivi... Osjecala sam na zadnjem porodiljnom kako doslovce postajem sve usporenija i bezvoljnija za ista, ko da mi je pol mozga odumrlo. Drago mi je da nekima odgovara bit doma cijele dane, ali ja fakat ne bi.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su domacinski poslovi toooooooliko zatupljujuci, dosadni, nezanimljivi....
    I meni, strava i užas. A nije ni čudo, kad ih stalno moraš ponavljati, a rezultati nisu trajni. I nema im kraja. Jednu hrpu veša ispeglam, već druga čeka. Izribam cijelu kuhinju, nakon ručka već je sva zašpricana i pun sudoper tanjura. I tako ukrug.
    A prašina, otkud li se samo stvara, pa to više nije normalno

uglavnom, ja sam odustala. Čistim baš kad ne mogu više gledati koliko je nešto prljavo, a ustvari se stalno nadam da će dosaditi mojim dečkima pa da oni počnu čistiti

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne znam jel netko nedavno naletio, baš na Valentinovo. Doris Pinčić (ona koja iskače iz paštete) je na samo Valentinovo objavila poruku ( e sad jel ona ili njen muž nije mi se dalo čitati u detalje) koju je poslala mužu što on treba obaviti taj dan doma dok je ona na poslu. Mene su zgrozili komentari i to ne samo muškaraca nego žena. Toliko su ju izvrijeđale, častile je komentarima da je glupača i da one to napišu svom mužu da bi naišle na zatvorena vrata, njega nazivale papučarem.

Meni se kosa digne na glavi kad čujem: Jel ti muž pomaže šta? Šta on meni ima pomagati, pa zajednički sudjelujemo u obvezama. Radimo jednako van kuće, meni je sasvim normalno da onda doma podijelimo poslove.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da MM objavi javno poruku što mi je poslao da moram napraviti po kući dok je on na poslu, njega bi čekala zatvorena vrata. Da mi pošalje takvu poruku bez javne objave, mislila bih da mu je netko hakirao telefon. Drugo je kad me podsjeća da moram odnijeti malom rezervnu majicu u vrtić, to se ne broji.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Obrnuto mi naravno ne bi palo na pamet. Nije idiot - ako vidi da je veš suh, pokupi ga. Ako vidi da je suđerica puna - isprazni. Ako je kuća prašnjava - lijepo izađe van

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena

Mitovski složila bih se s tobom al ta njena poruka je bila fakat kao da piše maloumnom. Nisam na kompu inače bih je iskopirala.

A i ovo što kaže Jelena helloouu da to javno objavim ili on, ma nema šanse.

Prvo ne bih mu nikad na takav način pisala poruke, drugo javna objava i to na Valentinovo. Ajme.....a i taj njen muž mi nije simpa (ko da je to bitno al ajd ), onak žena ga izdržava već godinama a čini mi se ko jedan od onih likova koji ne vole baš radit, pa planira tako još barem 15-ak godina il dulje.
    Al ako je njoj dobar, bogami i meni je.

Znam par takvih parova, frajeri nisu nikad a ne žele ni sad radit. Al ženama su svojim ok. Good for them!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.02.2019. at 15:40

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sad sam zaguglala, to je on objavio šta je ona njemu poslala
    je malo spisak za maloumnika, ali vjerujem da postoji razlog zašto, mislim čemu toliki trud ako se on i sam toga sjeti
    ali ne mogu i ne primijetiti da je to stvarno puno zadataka za period od 4 sata koliko je imao na raspolaganju

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Arđo pa kažem ti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma daj a ti ko žena da si doma napravila bi najmanje duplo toga

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Za taj popis ne znam, al znam da nit ja njemu nit on meni ista pise. Iovo da bi zena obavila vise... Nisam sigurna. Nasa je kuca urednija kad on ne radi. Kad ja ne radim, onda su djeca poslozenija. Mislim da to ima vise veze s karakterom nego spolom. I meni je prvih par godina nerada bilo sjajno, bas sjajno. Iako je financijski bilo hmmm izazovno. Ne bih mijenjala to razdoblje.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zašto je to spisak za maloumnika?

https://tabloid.rtl.hr/zvijezde/doma...-doris-pincic/

Inače, moj to ne bi sve obavio za 14 dana, a kamoli 4 sata .

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Ni moj bome hehe. Al ni meni to nije za maloumnika

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajme majko, moj bi odustao od samog citanja na drugom redu. Dakle, ne bi popis nikad izvrsio.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni je ovo isto ne za maloumnika. S tim da mi je skroz strano da mu govorim sto da skuha jednako kao i da me pakira on igdje, ako sam dobro shvatila bit uzimanja stvari. I obrnuto. Znamo razgovarat sto bi mogli rucati, kao da se ne ponavljamo... I mm ne cita poruke, nikakve. Cudak!!
    Da mu napisem ovakvo sto, mislim da bi se zabrinuo za moje mentalno zdravlje, al shvacam da neki ljudi zive u takvim aranzmanima.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Aj dobro, možda sam malo pretjerala s maloumnikom, ali poruka sa svim tim detaljima “odvedi dijete” (nego šta će s njim? pustit ga samog doma?), “kupi cipele i čarape” (to valjda sebi, jer je redoslijedom malog već trebao odvesti) “spakiraj sve, sve, sve, ne zaboravi, sretno” svakako ne odaje da je upućena nekom bistrom i okretnom
    Posljednje uređivanje od Argente : 21.02.2019. at 20:07

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne bi ni moja Consuela (iz maste).
    Posljednje uređivanje od Optimist : 21.02.2019. at 20:08

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ma daj a ti ko žena da si doma napravila bi najmanje duplo toga
    Tko, ja?
    Ne bi ni pol

Pa samo za razvažanje djece, pasa i nje, pitanje da li bih i to stigla. Jedino ako se sve to nalazi u krugu od sto metara.
    I ako nije red kod veterinara.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Meni baš jeste za maloumnika. Da meni netko ostavi takvu poruku ne bih ništa napravila iz inata.
    Vjerujem da bi mi i dečko imao istu rekaciju kao i ja da se njemu ostavi takav popis, baš ću ga pitati kad dođe kući.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bi ni moja Consuela (iz maste).
    Baš da ću napisat da ne možeš nać ni takvu “ženu”. Jel i vi mrzite taj izraz, “meni ti dolazi žena 2x tjedno”, to bi kao trebao bit eufemizam za čistačicu/spremačicu.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa ja kažem i "dolazi mi tip/dečko/ponekad i čovjek za vodokotlić/bojler/vešmašinu...

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Jel i vi mrzite taj izraz, “meni ti dolazi žena 2x tjedno”, to bi kao trebao bit eufemizam za čistačicu/spremačicu.
    Da. Kad sam bila dijete, tatin prijatelj je rekao baš na taj način, samo je bilo 3 puta. Pomislila sam na, da budem fina, prostitutku.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A, da, inače se i ja slažem da to nema veze sa spolom, a dobrim dijelom ni sa praksom, jer na mom (anegdotalnom) uzorku od 2 muža vidim da oni jednom kad se prihvate posla to jako dobro obave, i bolje od mene.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja kažem i "dolazi mi tip/dečko/ponekad i čovjek za vodokotlić/bojler/vešmašinu...
    Ahahha istina, ali to mom femi-nazi uhu drugačije zvuči. Možda da ga oslovljavaš s “muškarac”

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da je popis kraci , i da recim kuhanje ide prvo moj bi pao vec na tome. Kad on kuha, tj. ubacuje pripremljeno u pecnicu na loncu/teči/protvanu pisu detaljne upute velikim slovima redosljedom radnji po brojevima.
    1. Upali pecnicu na 180 stupnjeva
    2. Ubaci otkrivene lazanje u ugrijanu pecnicu
    3. Peci lazanje cc 30 minuta

Upute sa ubaci batak, krumpir i povrce ( hahaha kakvo povrce uz krumpire i batak) su ravno SF jer bi me nazvao najmanje nekoliko puta

1. Gdje je batak?
    2. Koliko krumpira?
    3. Gdje je mrkva?
    4. Stavljam ulje?
    5. Solim?
    6. Na koju temperturu i koliko dugo?

Ali razvazanje djeteta, psa i zene bi mu islo dobro. To mu je struka i zanimanje.
    Posljednje uređivanje od sirius : 21.02.2019. at 21:00

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma to je neka zezancija. Ne vjerujem da to netko normalan ocekuje. To se u Zagrebu jako tesko moze stici.
    Na temu o sreci, sretna sam sto ne bih doticnu prepoznala ni da sjedi satima stol do mene u nekom kaficu. Samo sam zapamtila ono da zatvori dvogodisnje dijete u sobu, pa nek zvone telefoni plavi i zeleni.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to je neka zezancija. Ne vjerujem da to netko normalan ocekuje. To se u Zagrebu jako tesko moze stici.
    Ja mislim da je to ono ''svaki publicitet je dobar publicitet''.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto je to spisak za maloumnika?

https://tabloid.rtl.hr/zvijezde/doma...-doris-pincic/

Inače, moj to ne bi sve obavio za 14 dana, a kamoli 4 sata .
    Nije ovo meni za maloumnike nego za muževe.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja to uopce necu gledat. Svojevremeno sam svom nacrtala kako se ciste lignje. Nakon 20 godina nikakve upute mu vise ne trebaju. Sto je savladao, savladao.

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •