Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam laboratorijski čovjek i ne trebaju mi muzeve upute, ni za SW, ni za HW, al bome ima stvari koje ne radim. Npr. nisam si nikad pokrpala gumu od bicikla.
Ja bih se s gumom snašla, aliiii recimo nisam baš talent za sastavljanje kosilice. To obično radimo timski - ja čitam upute (profesionalna deformacija) a mm i sinovi slažu, hehehe....

Isto - usisavač s vodenim filterom najbolje sastavlja i rastavlja moj stariji sin, meni je to fizički teško (polomim nokte) a mm rijetko kad radi s njim (za njega je klasični i baterijski). Antivirusnu si na računalo, tablet i mobitel nisam sama instalirala valjda nikad (imam sinove i muža) ali kad je mom tati trebala pomoć oko toga (a mojih muških nije bilo u blizini), uredno sam to odradila. I tako - neke stvari ne radim jer mi može biti. Isto vrijedi i za sve ostale ukućane, hehehe... Na primjer, čišćenje gornjih ploha kuhinjskih elemenata pripada dugonjama (sinovi su oba preko 1,8m - nema razloga da se ja time bavim), auto ne perem iz principa (ako nitko od ekipe ne stigne, radije ga odvezem u praonicu na totalno čišćenje i pranje, nego da riskiram križobolju) i tako...

Ovo je topic o prihodima - ovo s plaćanjem za pranje auta dalo mi je ideju: trebala bih zapravo izračunati koliko svi mi doprinosimo u kućanskim poslovima. Računica je jednostavna - računaš sat tete čistilice po 50 kuna minimalno, pa se brzo vidi koliko su moji klipani uštedjeli kad to obave sami. Ja bi im ionako dala tu lovu, ali ovako imaju osjećaj da su je zaradili. To je primjenjivo na sve. Koliko bi platili čovjeka za orezivanje voćki, šišanje živice, košnju trave, koliko košta pranje auta u praonici, koliko košta ručak iz dostave.... dalo bi se napraviti excel tablicu i imaš sve lijepo pregledno.