Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Mene uvijek začudi kad netko misli da odrasla punoljetna osoba nema kapaciteta sama shvatiti da će djeca bit gladna nakon skole pa da treba ubaciti batke i povrće u pecnicu ili da je veš prljav pa ga treba ubaciti u vesmasinu itd.
Ne radimo oboje sve ili svaki dan isto, podijelili smo kao sto je kome spretnije/zgodnije (npr on kuha za klince jer ih dočeka, ja stižem kasnije s posla ali zato ja stavljam prati veš, sudjericu nekako zajednički rješavamo itd), no zavaravati samog sebe da je podjela zato sto onaj drugi to ne može?! Jedino ako ima posebne potrebe, bez uvrede. Ostalo u 99% slučajeva bi moglo i 10-godišnje dijete, s izuzetkom prckanja po struji ili cijepanja drva (ali ovo drugo samo zbog opasnosti, nije da ne bi mogli a nekad i jesu). Muški um to sasvim dobro može svladati, kao i žensko nosit drva, palit peć, kosit travu, odvest auto mehaničaru itd..
mi smo obitelj s posebnim potrebama
ali inače smo poprilično bistri, moram reći u našu obranu.

kćer, umjetnica i umjetnička duša, nered joj je u genetskom kodu i jedino tako funkcionira,
trebale su mi godine da se priviknem na to, ali eto jesam,
moram nadodati da se i ona naučila da mi funkcioniramo drugačije,
ali ipak ostavim popis obaveza, da ne bi bilo nismo znali.
a kad je u pitanju kuhanje, naravno da ostavim detaljne upute,
ako radi nešto prvi puta, jer inače ne znam kako bi znala napraviti ručak.
na žalost rijetko je doma pa je i popis svega skupa rijedak.

mali dobije upute, jer osim pranja zubi, umivanja i zadaće, vidi samo igrice i ekipu
pa se osiguram, ukoliko znam da će imati vremena (tri dana u tjednu ima u suprotnoja smjeni informatiku, dodatnu iz engleskog, njemački, robotiku i gitaru) da se posveti recimo brisanju prašine na radnom stolu, a ne igranju igrica.

muž je manje doma od mene pa nema uputa,
s njim se ipak dogovaram tko će što i kako.