Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
ja se ježim na ovakvu spiku "znam koliko 'ko ima novaca i koliko košta roba na njemu i auto koje vozi"
ježim
normalno da primijetimo neku opću sliku o nečijem materijalnom stanju (što ne mora nužno biti istina)

ali ne razumijem za koji je to element ove tvoje odluke to uopće bitno?
kao, jadan moj sin, on je eto sirota, pa neka bar bude u izlasku jednak?
oprosti ali po meni griješiš takvim podcrtavanjem njegove inferiornosti (koja to uopće ne mora biti, možda on ima sto drugih prednosti i vrlina koje drugi nemaju)
jer ne nosi najnovije tenke i mobitel i ne vozi mu tata skupi auto?
U današnjem srpskom društvu (ogradiću se potpuno od komentarisanja hrvatskog) mera uspeha među četrnaestogodišnjacima (i mlađim) često nisu sjajne prednosti i vrline koje dete ima nego količina novca kojom raspolaže i ostalo što je anita pobrojala.
I može roditelj beskonačno osnaživati i hvaliti svoje dete i vaspitati ga i ukazivati mu na njegove vrline i prednosti, ali ako je u tome usamljen, tj. i vršnjaci i škola i mediji i skoro sve strukture društva šalju suprotnu poruku, da vrediš onoliko koliko imaš, zaista četrnaestogodišnjaku nije lako očuvati integritet i ne osećati se inferiorno. I posledično tome, ne povoditi se za svojim "superiornim" društvom u svakoj prilici u želji da se uklopiš.
Zato je bitno.
Jer deca iz razreda anitinog deteta svoj materijalni položaj koriste da bi rođendani bili pijanke bez nadzora, da bi kraj godine opet bio pijanka bez nadzora (svaka čast roditeljima koji će prepustiti objekat kraj jezera isključivo četrnaestogodišnjacima, ili su super optimisti ili su savršeno ravnodušni ka materijalnim i mogućim ostalim posledicama- ili su deca iz razreda vrlo sposobna a anita ih potpuno pogrešno procenjuje...).
I meni je na početku bilo čudno, zašto bi detetu bilo zabranjeno da slavi sa razredom, ali što više detalja je napisano, to više uviđam u čemu su anitine dileme. (Mada je i meni teško da poverujem da baš svi roditelji odobravaju taj plan proslave).