A ne znam. Moj je, na kraju, taj petak navečer otišao u Tvornicu na Superval, s društvom iz glazbene (mentalno je on u srednjoj već odavno, baš vidim da ga ništa više ne veže za ekipu iz osnovne). Zvao me oko 22 h da mu je dosta i da ide doma (ipak je bio prehlađen i pomalo umoran), i vrlo obzirno je pitao mogu li doći po njega. Ne zato što ne bi znao za javni prijevoz (on krstari gradom samostalno još od 3.-4. razreda), nego jer je htio sa mnom malo pričati o svemu tog dana za vrijeme vožnje. Nisam to doživjela ni kao tlaku ni kao gnjavažu, dapače, drago mi je da me zvao.

Poslije mi je rekao da su se ovi njegovi iz razreda dogovarali tko će popiti koliko piva, baš me zanima je li im uspjelo. Kaže mi mama (živi na Jarunu) da je svjedočila sceni u Konzumu gdje blagajnica odbija prodati gajbu pive hrpici tinejdžera odjevenih svi u iste majice s natpisom "8. nešto" Žalosno mi je da je završetak osnovne škole postao poticaj za kolektivno opijanje (jer 14-godišnjak se od 2-3 piva može itekako napiti). Ipak bi tu i škola trebala nešto organizirati, da se lijepo zajednički pozdrave s OŠ, a ne ovako.