Danas sa zagrebačkih cesta:
Cura ispred mene u bmw 320d, crni.
Pristojno dala zmigavac da se preustroji.
Nema krunice oko retrovizora.
Ne treste cajke.
Nema leopard uzorak na sebi.
ZG rega najobicnija, bez 007 i sl
Da samo zna što neki o njoj misle, a da je u životu upoznali nisu![]()
Tema bi se trebala zvati Predrasude i ostalo, po svemu sudeci![]()
Pa posebno za ovaj prvi dio sto navodis potrebno je to "brusiti" doma ili uopce ne vidjeti svoje dijete tijekom odrastanja i onda se sokirati da podrzi takve neke gadarije.
Meni je glazba bitna i da mi sutra djeca dodju doma i kazu da idu na koncert cajkuse, priznajem, bila bi vrlo sokirana. Na prvu bi mislila da je rijec o zajebanciji. I da, ta glazba se, kao i druge stvari, "brusi" od djetinjstva, makar je u adolescenciji znak pripadnosti drustvu, te nije potpuno odabir zbog same glazbe. No, u osnovi - da, za glazbu isto treba "odgajati".
A vezano za temu - muz voli mecke i suv-ove, ja honde (ne suv). Vozimo hondu. Jbga, u trenutku sam imala vise argumenata i nisam predala odabir njemu. U mecki se ne vidim...mozda kad potpuno osijedim i budem u penziji, makar sumnjam. Prije cu i kao penzic vozit nesto sportsko, dvosjed po mogucnosti tako da nikome nisam taxi (to kad klinci odrastu).
Iako, realno, sad trebamo nesto dovoljno veliko, obiteljsko, tako da mi ni ova Honda vise nije dovoljna.
Danas na semaforu- odvalila sam od smijeha.
BMW, cabrio, maskirne boje,ono ful cijeli auto, ali ne u zelenoj nego crveno-crnoj varijanti.
U njemu trojica, ne baš mladjahnih, napumpanih. Registracija samo grad plus jedno slovo i jedan broj.
Nisam čula glazbu.
Ali moram priznati da je auto vrlo originalan, privlači pažnju, moraš se okrenuti jer takvo cabrio-maskirno čudo ne bi vidio ni u maškarama.
Što se tiče glazbe, i moji imaju jednu vrstu uzora, ali ipak se išlo u best na koncert nekih nikolije i teodore... nikad cula do tada, ali eto svi idu, pa se ide...
Proći će i to...
Ajd,dajte više prerastite to...Ko o čemu,sve se vraća na cajke.Izvor sveg zla na svijetu.Nemam pojma kako uopšte tema o autima na kraju završi o narodnoj muzici.Namjerno kažem narodna muzika.Muzika ko muzika.Svašta...
Sjećam se emisije,nekad daavno i priča se o narodnoj muzici.I onda neka baba jednom nogom u grobu izjavljuje da bi sve prihvatila,ali da slušaju narodnjake nikad.I da se drogiraju,i da kradu...sve samo ne narodnjake.Da,stvarno vjerujem da je to zato što je baba ima ukusa u muzici...Ili je to možda zato što se sluša u ne baš omiljenoj državi...Ja mogu shvatiti da to neko ne voli,ali ne mogu shvatiti da se ljudi svrstavaju u jednu grupu samo zbog izbora pjesme...mislim
....Imam i ja predrasude prema takvima...
Mislim da bi neko trebao otvoriti temu o cajkama.Koliko su se puta već provukle kroz teme,a još uvijek nemaju svoju temu.Zaslužile su.
Mislim da već imamo temu o cajkama, ono nešto “što nam djeca slušaju”.
Nego, mene cijelo vrijeme muči gdje su Audi i vozači Audija u ovoj priči? Nitko ih ne spominje!
Želim još reći da je “lako” imati predrasude kad živiš u “sebi poželjnom” okruženju... i finom kvartu. Ali, ako provedeš tri porodiljna u parkiću s djecom samo među ljudima koji voze BMW, slušaju cajke, glasaju za Bandica i HDZ, za homoseksualce u najmanju ruku misle da su čudni... i velik broj roditelja prijatelja tvoje djece je takav, onda se ili preseliš, ili ne izlaziš u kvart, ili s nikim ne pričaš, ili prekrižiš predrasude koje si fino gajio dva desetljeća družeći se s ljudima do kojih dođeš nakon pola sata vožnje tramvajem
.
Tako da mislim da je Mojca jedan od tvojih osnovnih zivotnih problema sto ne poznaješ nikoga tko je išao u Arenu na jedan od dva rasprodana koncerta Saše Matića. Ako je stvarno dobra i povoljna prilika sjedni u auto i isprobaj ga.
![]()
Jučer mi je dragi virtualno predstavio autic koji je našao. Tu Fiestu.
Zadovoljna sam. Ima dvije mane: kožnu navlaku na volanu i nije narancast.
Ima mom oku ugodnu vanjštinu, hrpu dodatne opreme u osnovnoj izvedbi. Razna čudesa za koja do sad nisam ni čula...
Misao o bmw-u prekriva prašina zaborava.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Posljednje uređivanje od Mojca : 01.03.2019. at 05:21
Bubilo, pa ne živim ja u nekom fensi kvartu. Baš moj je šaren, ali baš zato ga i volim.
Vjerujem da poznajem puno ljudi koji slušaju cajke, na parkicu i sl.. Ali to sigurno nije pitanje koje im postavljam.
Pa i vlasnici tog bmw-a su mi susjedi s kojima smo dobri, a imaju u vitrini sliku Tuđmana i papom, a na zidu Kolindinu sliku... ali tonjennjihova stvar.
Ali s njima se ne druzim, popili smo par puta kavu, ali oni su mi dobri susjedi (i mi njima)...da bilo što zatrebaju usred noći, tu smo. I to je sve. Ne zbog ove ikonografije, već zato jer smo toliko različiti da si više od toga nemamo potrebu dati.
Ima u kravatu i nama sličnih, malo, ali ima.. pa njih biramo za druženja u pravom smislu riječi.... ono, kava, pivo, razgovor bar jednom tjedno.
E zato jer slušamo istu glazbu, nego jer imamo sličan/isti sustav vrijednosti, interese... na isti način podizemo djecu. S njima se rado drzimo, smatramo se prijateljima.
I ne vidim tu ništa čudno.
Mislim da svi slično funkcioniramo.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Ok... hm... tipkam nešto, ali zapravo ne znam što sam točno htjela reci....
Oooo, svaka čast. Meni su Fordova vozila bila onak, u sredini klase - više sam ljubitelj japanskih, kao i mnogi ovdje, ali eto... Kupili C-max prije godinu i pol i to je fakat bilo ugodno iznenađenje...a još je bio i debeli popust za članove HAK-a (11% ??? Ne sjećam se više, ipak je to bilo 2017...). Ako mene pitaš, bolje novi Ford (ili čak Škoda, hehehe) nego second hand BMW.
Mojca, je li Fiesta nova ili rabljena?
Bb,
Pa kud sad dođe do Audija, muž ga vozi.
On nije apsolutno ništa od pobrojanih predrasuda.
Fin, uglađen pristojan poslovni čovjek.
Majkemimoje![]()
E, a ja sad moram: Kakvi vražji dobri i zli?
Šta vi živite u bajci ili romanu 19. stoljeća?
Kako vi to odvažete tko spada u koju kategoriju i kako je ijedna od tih etiketa u redu za onoga za koga se lijepi?
Ljudi su ljudi, ponekad postupaju pogrešno, ponekad bolje.
Ne mogu zamisliti da bih nekoga proglasila zlim, osim ako baš nije provodio holokaust ili genocid ili je masovni ubojica.
Ni ja - jedino sam došla do zaključka kako sam sretna kaj meni auto služi samo za prevest se od točke A do točke B.
A već sam na nekoj temi pisala da od svih životnioh trokova koje imamo najviše mi je žao izdvojiti za auto. Od samoga aut, do benge, registracije, servisa, parkinga.... nastavi niz
To je lokalna zafrkancija - prije puuuno godina (osamdesete) kolega je vozio tatin neki bijesni auto (ne mogu se sjetiti marke, možda Saab, ali ne - nešto žešće je bilo) i onda je napokon uspio skupiti lovu za novi auto - škodu, a mi smo ga zafrkavali tom rečenicom...
Inače, nemam baš ništa protiv Škode, dapače.
Nisam ni mislila da imaš
Mi smo u fazi zamjene 15-godišnje Škode - novom Škodom. Jer smo zaključili da je najpovoljniji omjer cijene i kvalitete i, najvažnije, sigurnosti. MM je to sve detaljno proučavao, od crash testova do raznih foruma. Izgled nam je pritom bio zadnja stavka.
Nije Škoda što je nekad bila (mislim da je dosta ljudi još percipira kao češko socijalističko vozilo). Škoda ima vrhunske modele, ali baš vrhunske, a cijena im nije prenapucana.
Ne mogu prežaliti što sam zamijenila svoju veliku Škodu s malim VW polom, to mi je jedan od lošijih poteza u životu.
doduše, prije bih rekla na dobre i loše
u tu drugu kategoriju svakako spada moja susjeda koja je iskoristila dječju naivnost pa mi maznula prsten iz kupaonice i pravila se mutava
prezirem takve ljude
i mogu ih podijeliti još prema tome da li su mi simpatični ili ne
i to je sve
Opel u rangu BMW-a?!? OMG... fakat ste zabrijale ...
Da ste rekli Porsche SUV, Audi Q6 (kojih ima puno po gradu ili sl.) onda ok, ali jadni opelčić u rang BMW-a![]()
Razumijem. ipak je bilo rano.
I ja više volim japance, nadam se da će mi se Fiesta svidjeti... imali smo Focusa karavana... ali nisam ga rado vozila. Čak kad smo u jednom trenutku imali tri auta, pa smo se jednog trebali riješiti, između Hyundai accenta bez klime i serva i Focusa s poprilično opreme, sam izabrala Hyundaia.
Nova.
Škode su odlične, imali jednu i opet bih sličnu.
Ali sad nove škode (octavie, superb) imaju cijenu kao WV passati ...
Polovne cca 150.000km, tri godine stare, srednja oprema, dizel, oko 14000 eura. Nažalost, meni je i to previše ...
Kakvo ti je to pitanje?
najnormalnije jer navodi 99% ljudi da kažu da nije dobar čovjek.
zbilja lili ni ja ne kuzim uopce pitanje.
kakve veze to ima s autima ili tipom ljudi koji ih voze?
Lili vjerojatno cilja na podjelu ljudi u dobar/loš kategoriju. Samo, lako je reći tko je loš kad napravi nešto ovakvo, ali kako reći tko je dobar? Moždas bi i za tog ćaću prije deset dana rekli da je dobar.
I jasno, cijela priča je u tome kako i po kojim kriterijima dijelimo ljude na dobre i loše.