-
Pa ne znam, ne mislim ja za sebe da sam neki moralni kompas, da se razumijemo odmah i da ne bih ispala svakakva. Ali mislim da nije dobar onaj tko namjerno čini nažao drugome. A i za nasilje, pa gdje bismo stigli kad bi svatko radio drugome ono što su radili njemu? Evo samo za primjer, ja sam bila jako maltretirana u osnovnoj školi. Kroz doslovno cijelu osnovnu školu. Sjećam se kako su svi plakali kad je završavala, od tuge jel, a ja sam plakala od sreće jer napokon ta lica neću više gledati. A opet, nikad nikoga nisam maltretirala, jer znam kroz šta sam ja prošla i koliko je suza poteklo zbog nekoliko osoba iz razreda i jednostavno jer mi to nije lijepo i nisam takva. Mogla sam i ja postati osoba koja maltretira druge i očekuje da joj to bude opravdano jer je i sama to prošla.
I baš zato, iz svojih cipela ne volim predrasude. Razumijem ja i da moje razmišljanje ne odgovara svakome i da vam djelujem možda i glupo i nezrelo ali ja samo govorim kako trenutno razmišljam. Možda ću se nekad i promijeniti ali opet po trenutnom razmišljanju, ne želim se promijeniti. A ako je potpuno krivo suditi o ljudima na temelju njihovih postupaka, zar nije onda potpuno krivo suditi o ljudima i na temelju auta koje voze, na temelju onoga što slušaju, koliko se šminkaju i slično (što se ovdje već provlačilo, više ni ne znam)?
A Jelenu nisam iznapadala niti smatram da je trol pobogu, čak sam joj se i ispričala ako sam je krivo shvatila.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma