A to sto izvlacis sto sam rekla da cu mozda ispricati neki vic na temelju predrasuda je cista zafrkancija, kao sto rekoh, ne sudim ljude na temelju toga
A to sto izvlacis sto sam rekla da cu mozda ispricati neki vic na temelju predrasuda je cista zafrkancija, kao sto rekoh, ne sudim ljude na temelju toga
A tko sudi? Ako sam dobro shvatila, predrasuda je ok ako se radi o sali i ne zove se predrasuda nego zafrkancija a ako se ne radi o humoristicnoj dosjetki onda je to predrasuda i svi koji imaju su osudjivaci?
Ja imam predrasude i svjesna sam ih. Ne njegujem ih, ne smatram ih ispravnim razmisljanjem, ali smatram da su proizvod moje unutarnje strukture i najvecim dijelom drustvenog inputa. Nastojim ih osvijestiti ne prejudicirati ljudima na temelju njih, tj ne osudjivati. Nekih predraduda se lako rijesiti a neke cu mozda uvijek imati. I dalje stojim pri tome da ih svi imaju, osim ako su odrasli s vukovima, daleko od ljudi i bilo kakvog drustva koje ih oblikuje. Iako, cak i tada bi imali predrasudu prema ljudima opcenito.
Ne vjerujem da je itko ovdje postigao taj zen da nema predrasude bas ni o komu i ni o cemu.
Bez obzira bi li popile kavu s njime ili ne bi.