Pokazuje rezultate 1 do 50 od 966

Tema: Kompromisi i ostalo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa Vidi poruku
    ne misliš li, kao što sam već jednom napisala, da ustvari ljudi s predrasudama misle da su na nedostižnim moralnim visinima?
    osuđuju druge na temelju banalnih stvari
    što znači da se smatraju boljima

mojca je imala predrasude prema naperlitanoj plavuši jer je mislila da je šupljoglava.
    što to govori o mojci nego da se smatra boljom i moralnijom od te plavuše.
    ljudi s predrasudama svakako misle da su na neki način "bolji" od onih na koje se predrasuda odnosi
    ali ljudi koji su svjesni da je takvo razmišljanje predrasuda su svakako u moralnoj prednosti nad onima koji ne vide ništa loše u takvom razmišljanju i ponašanju
    pa tako imaš one koji će reći da su svjesni da je neko ponašanje predrasuda i nastoje ju suzbiti ili barem ne diskriminirati na temelju predrasude

a postoje i oni koji tvrde da nikad baš nikad nemaju nikakve predrasude, meni osobno je to sasvim nedostižno, evo npr. imam predrasude prema jehovinim svjedocima i nemam nikakvog interesa da se te predrasude riješim. Jehovinog svjedoka neću diskiminirati, ali mobe neću ni hitat na kavu s njim

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ljudi s predrasudama svakako misle da su na neki način "bolji" od onih na koje se predrasuda odnosi
    ali ljudi koji su svjesni da je takvo razmišljanje predrasuda su svakako u moralnoj prednosti nad onima koji ne vide ništa loše u takvom razmišljanju i ponašanju
    pa tako imaš one koji će reći da su svjesni da je neko ponašanje predrasuda i nastoje ju suzbiti ili barem ne diskriminirati na temelju predrasude

a postoje i oni koji tvrde da nikad baš nikad nemaju nikakve predrasude, meni osobno je to sasvim nedostižno, evo npr. imam predrasude prema jehovinim svjedocima i nemam nikakvog interesa da se te predrasude riješim. Jehovinog svjedoka neću diskiminirati, ali mobe neću ni hitat na kavu s njim

aha, na nekom druženju si i upustiš se u razgovor sa simpatičnom ženom do sebe.
    u jednom momentu se nekako otkrije da je jehovin svjedok.
    automatski je prekrižiš kao osobu s kojom bi ti moglo biti ugodno jer je jehovin svjedok?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

automatski je prekrižiš kao osobu s kojom bi ti moglo biti ugodno jer je jehovin svjedok?
    kako to misliš, prekrižim ju kao osobu?
    stalno upoznajem nove ljude, zbog posla, ima ih doista svakavih. Sva ta druženja su prošla ugodno jer sam pristojna i moji sugovornici su najčešće pristojni ali mimo toga nemam nikakvu potrebu produbljivati te susrete, čak ni ako mi netko paše po mojoj banalnoj check listi
    Zar je to tako čudno?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ali mimo toga nemam nikakvu potrebu produbljivati te susrete, čak ni ako mi netko paše po mojoj banalnoj check listi
    Mislim da je ovo zajedničko nama koji se "mičemo", odnosno ne produbljujemo susrete ako nisu baš izazovni, jer nemamo uopće potrebu za tim. Moji roditelji imaju toliko širok krug ljudi s kojima se intenzivno druže, vesele i pjevaju, zovu se na ručkove, izlaze na kave... Meni je to sci-fi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovo nije realna situacija, barem meni.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Upravo mi je vremenski teško održavati kontakte s ljudima koje već poznam jako dobro, stvarno nemam porostor ni potrebu produbljivati odnose s vjerojatno nekompatibilnim osobama, uz rizik da bi možda i bila kompatibilna samo da nije simpatizer trećeg rajha.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •